Diari La Veu del País Valencià
Més de 60 institucions, entitats i partits firmen un pacte per a donar una resposta col·lectiva a la violència de gènere i masclista

La societat civil valenciana ha subscrit el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. A l’acte han assistit els representats dels partits polítics i entitats socials i cívics que els últims mesos han treballat en una proposta que té com a objectiu comú palesar la necessitat que qualsevol tipus de maltractament contra les dones siga considerat com un conflicte públic i social, de manera que se supere l’àmbit domèstic.

Aquesta ha sigut una de les línies principals del discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, qui, juntament amb la vicepresidenta, han sigut els encarregats de presentar el Pacte al Centre del Carmen. “Aquesta és una qüestió que ens interpel·la a tots, no és una qüestió individual, no és un fet domèstic i, per això, hem de visibilitzar-lo perquè, quan una dona és agredida, tots som agredits i intimidats. Amb el Pacte contra la Violència de Gènere donem resposta col·lectiva a un problema col·lectiu”, ha expressat Puig.

El document, avalat per 63 col·lectius, està estructurat en cinc eixos estratègics, que se subdivideixen en 21 objectius, i un total de 293 mesures concretes, entre les quals es troba l’equiparació de les ajudes a les dones víctimes amb els morts per accions terroristes, cosa que implicarà que les ajudes passen dels 6.000 euros actuals als 75.000.

El Consell en ple ha firmat el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. / GENERALITAT VALENCIANA

Les cinc línies estratègiques en què s’estructura el Pacte són: garantir una societat segura i lliure de violència masclista; feminitzar la societat; coordinar el treball en la xarxa per a l’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere i masclista i als seus fills; trencar els murs que invisibilitzen la violència de gènere i masclista i socialitzar-ho com un conflicte polític i social, i, finalment, garantir la dotació pressupostària estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius. El cap del Consell ha recordat que la partida pressupostària de Vicepresidència per al Pacte és de 12 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa