Diari La Veu del País Valencià
El govern de Catalunya recorrerà contra la intervenció d’Hisenda perquè ataca drets socials fonamentals

El vicepresident de l’executiu català, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dumenge que el govern català presentarà un “recurs amb efectes suspensius” contra l’ordre del Ministeri d’Hisenda que suposa la intervenció de les finances de la Generalitat.

El responsable de les finances de la Generalitat ha assegurat que la mesura adoptada pel Ministeri dirigit Montoro està fora de la llei i, fins i tot “va més enllà de l’article 155” de la Constitució. Segons Junqueras, suposa un “atac als drets socials fonamentals” perquè “ho bloqueja tot” i posa en risc els pressupostos de diversos sectors i partides, entre els quals ha citat l’empresa, l’habitatge, la internacionalització, l’agricultura o la renda garantida.

D’altra banda, el govern català ha posat en marxa aquest diumenge el Twitter oficial del referèndum de l’1 d’octubre. A @ref1oct, la Generalitat de Catalunya demana ajuda per a difondre informació sobre la convocatòria de l’1 d’octubre després que les principals operadores de telefonia hagen bloquejat l’accés a les webs relacionades amb el plebiscit.

“Canal oficial de Twitter del referèndum d’autodeterminació de Catalunya”, anuncia el perfil, que de fons té una imatge de l’anunci de l’encreuament de vies censurat als mitjans. Les primeres 9 piulades de @ref1oct informen de com es pot accedir des de l’estat espanyol a les webs del referèndum i a garanties.cat mitjançant un proxy (servidor intermediari) i rèpliques. A més, també hi ha piulades del president de la Generalitat, Carles Puigdemont; del vicepresident del govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras; de la CUP; i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Des del compte de Twitter es demana als seguidors que en facen la “màxima difusió”.

La Guàrdia Civil confisca 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha confiscat aquest diumenge 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum d’una empresa de distribució de propaganda situada en una localitat de les comarques de Barcelona, segons ha informat el cos en un comunicat. Asseguren que és la intervenció de material més important que s’ha fet fins ara, després de tres dies de campanya per l’1 d’octubre. Els agents s’han endut cartells de la Generalitat i de la CUP que promocionen el referèndum i material que crida al vot del ‘Sí’.

Comparteix

Icona de pantalla completa