Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat reforça l’operatiu de neteja de la Ciutat de la Justícia

Més de 150 professionals treballen, durant el cap de setmana, en diferents tasques de neteja per a mitigar els efectes de l’incendi que va tindre lloc a l’edifici que alberga la Ciutat de la Justícia de València, segons fonts de la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques. Aquest reforç es produeix després que el TSJ haja declarat inhàbils huit jutjats de primera instància fins al 24 de setembre arran de l’incendi que diumenge passar va afectar 4 jutjats de primera instància per causes que s’investiguen.

L’objectiu dels reforços d’aquest cap de setmana, tant en les tasques de neteja com en les de desenrunament, és que el complex puga recuperar la normalitat “el més prompte possible”, segons la Conselleria, que ha convocat demà, dilluns, el personal relacionat amb les instal·lacions per a informar de la situació de l’edifici. En concret, s’han augmentat de 70 a 110 els efectius que treballen en les tasques de neteja general i condicionament de les instal·lacions per a dur a terme una neteja “exhaustiva” de tot el complex, seguint les indicacions de l’informe elaborat pels tècnics de l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (Invassat).

El treball de neteja de l’edifici es veu complementat amb aspiradores amb filtre Hepa, que actuen en la retirada de les restes de sutge que van quedar escampades per l’edifici com a conseqüència del foc. A aquestos efectius cal sumar altres 24 treballadors d’una empresa especialitzada que s’encarreguen de la descontaminació i encapsulat del sutge en la zona afectada pel foc.

També s’està procedint a la retirada dels panells del fals sostre en les plantes 2 i 3 de la zona on es va produir l’incendi, atés que encara que en alguns no han resultat afectats pel foc, han acumulat gran quantitat de sutge. Paral·lelament, es realitza un segellat dels conductes d’aire condicionat “per a evitar que les partícules s’escampen per la resta del complex” i s’ha incorporat un equip compost per 6 alpinistes especialistes en la neteja de superfícies verticals que duen a terme la neteja dels vidres i zones de difícil accés.

Pel que fa a les tasques de neteja dels expedients judicials afectats, una empresa especialitzada en gestió documental s’està encarregant de la recopilació de la documentació afectada. La totalitat dels expedients judicials que només van ser afectats pel sutge han sigut traslladats a una zona aïllada on s’està procedint a la seua neteja.

Comparteix

Icona de pantalla completa