Diari La Veu del País Valencià
Sánchez rectifica i avança l’homenatge als diputats previst per al 9 d’Octubre al dia 6

La Diputació d’Alacant ha rectificat i ha canviat de data un acte d’homenatge a diputats i exdiputats provincials que havia programat per al 9 d’Octubre, el dia que se celebren els actes que commemoren la Diada del País Valencià, segons ha informat Ràdio València.

Després d’una conversa entre el president de la institució provincial, el popular César Sánchez, i el portaveu del PSPV-PSOE José Chulvi, tots dos han estat d’acord que el 9 d’Octubre “no era el millor moment” per a realitzar aquest homenatge, que finalment se celebrarà el pròxim 6 d’octubre a la vesprada, segons publica la cadena Ser.

El portaveu socialista, José Chulvi, ha reconegut que aquest canvi és “molt positiu” i que aquest “és el camí de col·laboració” que cal seguir. Chulvi ha afirmat ser “conscient” que cal donar suport als actes de la Diputació, però “és important no contraprogramar altres actes”. En aquest sentit, considera molt positiu el canvi que César Sánchez ha realitzat solament un dia després d’anunciar que l’homenatge tindria lloc el dia 9.

El portaveu socialista a la Diputació d’Alacant, José Chulvi, havia acusat el president de la corporació provincial, César Sánchez (PP), d'”estar provocant la divisió entre institucions a costa de la celebració del 9 d’Octubre” arran de la convocatòria d’un acte dirigit a diputats i exdiputats “just quan se celebren els actes de la Generalitat” amb motiu del dia del País Valencià.

En un comunicat, Chulvi ja havia avançat que demanaria oficialment, pel registre de la Diputació, que es canviara la data de l’acte. Encara que havia reconegut que “pot ser interessant”, considerava que “hi ha centenars de dies per a poder realitzar-lo sense que recaiga sobre ell la sospita que és una contraprogramació a la Generalitat”. Per a Chulvi, la convocatòria suposava “un nou gir de rosca” en l’intent del PP a la Diputació “d’elevar el clima de divisió” entre les institucions valencianes, en les quals, assegurava “falta el respecte amb aquest tipus de decisions”.

El socialista havia afegit que les formes dels dirigents del PP “no tenen res a envejar a les dels separatistes i independentistes, als quals tant critiquen”. En aquest sentit, havia considerat la idea de celebrar l’acte el 9 d’Octubre com una “provocació maliciosa” perquè “dóna la sensació que s’aprofita d’un acte d’homenatge a diputats i exdiputats per a ficar el dit en l’ull a la màxima representació de la Comunitat, com és la Generalitat”.

És per açò que el portaveu del PSPV-PSOE havia anunciat la petició de manera formal d’un escrit perquè el president de la Diputació canviara el dia de celebració de l’acte d’homenatge i que aquest no coincidira amb dates com el 9 d’Octubre o el 6 de desembre, “unes altres de les dates que César Sánchez utilitza per a contraprogramar el Consell que presideix Ximo Puig”. “Si la Diputació d’Alacant es dirigira des del sentit comú, la lleialtat institucional i els principis de la convivència democràtica, el que ens agradaria veure és al president de la Diputació en els actes organitzats per la Generalitat, on es lliuren importants distincions a persones rellevants de les tres demarcacions. Amb la seua actitud i la seua contraprogramació, falta el respecte també a aquestes persones”, denunciava José Chulvi abans de la rectificació.

Comparteix

Icona de pantalla completa