El TSJ declara inhàbils huit jutjats de primera instància fins al 24 de setembre

La Conselleria de Justícia convoca dilluns vinent el personal relacionat amb les instal·lacions per a informar de la situació de l'edifici
/ València
15 setembre 2017 01:00h
Estat de les instal·lacions de la Ciutat de la Justícia, després de l\'incendi registrat diumenge.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha acordat la inhabilitat i la suspensió d'actuacions judicials als jutjats de primera instància després de l'incendi declarat diumenge passat a l'edifici i que va afectar les seues instal·lacions. En concret, l'alt tribunal valencià suspén terminis i actuacions judicials dels jutjats de primera instància 1, 2, 3 i 4 de València fins al 24 de setembre "donada la impossibilitat de tenir accés als expedients i mancar de seu física".

També declara la inhabilitat i suspén fins a la mateixa data terminis i actuacions judicials als jutjats 5, 6, 7 i 10, encara que aquests mantindran les vistes i judicis ja assenyalats. A més, suprimeixen temporalment l'atenció al públic "fins que finalitze el trasllat a la seua nova seu provisional".

Aquest acord del TSJ s'ha produït després que els jutges dels jutjats 1, 2, 3 i 4 de la Ciutat de la Justícia de València hagen demanat la suspensió de tots els actes judicials per no tenir nova seu ni accés a expedients judicials.

Per la seua banda, la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha anunciat que ha convocat representants de tots els col·lectius, professionals, operadors jurídics, estaments judicials i sindicals, així com empreses i proveïdors relacionats amb la Ciutat de la Justícia a una reunió el dilluns, 18 de setembre, en la Sala d'Autoritats del complex judicial.

El motiu d'aquesta reunió és donar a conéixer tots els informes disponibles sobre l'estat de l'edifici després de l'incendi que va patir diumenge passat. A més, durant la reunió, els màxims responsables del departament que dirigeix Gabriela Bravo informaran també de les activitats programades per a atendre les necessitats sorgides per la deterioració de les instal·lacions en determinats òrgans judicials.

next