Diari La Veu del País Valencià
Oltra: L’acord per l’infrafinançament no contamina, al contrari, la gent vol veure tots els polítics junts

La vicepresidenta del Govern del País Valencià, Mónica Oltra, ha defensat, aquest divendres, que la posició unànime que existeix entre tots els partits amb representació a les Corts pel que fa a la reclamació d’un finançament just per al País Valencià ha tindre el seu reflex en una expressió pública d’aliança amb la societat valenciana en forma de manifestació.

Així, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, i preguntada pel fet que, aquest mateix divendres, l’empresariat valencià de la CEV haja lamentat la falta d’unitat política en aquesta matèria i anunciat que no participarà en la manifestació prevista el pròxim 28 d’octubre per a reclamar un finançament just “perquè el PP ha dit que no”, Oltra ha subratllat: “Que hi ha un infrafinançament és un fet que ja no qüestiona ningú. Hi ha una posició unànime de totes les Corts i, per tant, de tot l’espectre polític amb representació parlamentària. Açò és un fet i seria desitjable que eixa unanimitat tinguera també un trasllat en una expressió pública d’aliança amb la societat”.

Oltra ha remarcat el fet que els partits polítics s’hagen posat tots d’acord “en un tema tan important com és un finançament just”, amb unes inversions justes d’acord amb el nostre pes poblacional, les nostres necessitats i la regularització del deute. “Quan en tres temes tan importants tot el Parlament i tots els partits polítics estan d’acord, crec que això és important també escenificar-ho juntament amb la ciutadania. I mostrar una aliança amb els ciutadans al voltant d’uns temes que són troncals i en els quals, a més, la política s’ha posat d’acord”, ha destacat.

Segons la portaveu, hi ha un excés de confrontació en la política, per la qual cosa no veu “quin problema hi ha en el fet que eixe acord s’escenifique” i més quan “als ciutadans també els agrada veure els seus polítics, colze a colze, units per una causa: els valencians i valencianes”.

“Tots hem de reflexionar i ningú hauria de tindre un dret de veto en açò. Com era allò?: ‘No accepte polp com a animal de companyia i l’scattergories és meu i me l’emporte. Home açò bonic no és!. Perquè si resulta que ací un té la capacitat de veto –ha dit en referència a Isabel Bonig – i si no va un ja n’hi ha altres que es despengen, doncs és per a reflexionar-ho”, ha apuntat pel que fa al fet que el PP i l’empresariat valencià s’haja desmarcat de participar en la manifestació per un finançament just.

Mónica Oltra “Per què no els diguem als valencians que en aquest tema anem tots a una i no tolerarem que als valencians se’ns tracte com a ciutadans de segona?”

Per aquesta raó, segons la vicepresidenta i consellera, “el que hauríem de fer és convèncer eixe un que l’expressió de la unanimitat política és bona. I no passa res perquè els senyors i senyores Puig, Bonig, Sánchez, Ferri, Mata, Estany i jo escenifiquem un acord. No passa res! L’acord no contamina, al contrari, a la gent li agrada veure els polítics junts per una causa. I, en aquest cas, una causa tan justa com és que els valencians i valencianes no volem ser ciutadans de segona”, ha explicat.

La portaveu de l’executiu ha afegit: “Però si estem d’acord per què no ho escenifiquem? Per què no els diguem als valencians tranquils, que en aquest tema anem tots a una i no tolerarem que als valencians se’ns tracte com a ciutadans de segona?”, s’ha preguntat. Aleshores, ha dit, és una reflexió important, de com d’important és per a una societat que hi haja aliances i que eixes aliances es pugen expressar.

Comparteix

Icona de pantalla completa