Diari La Veu del País Valencià
El PP vol que el Consell retraga a la CUP la intenció d’estendre el referèndum de l’1-O al País Valencià

La vicesecretària del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Elena Bastidas, ha instat aquest dijous el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a “trencar el seu silenci” i pronunciar-se sobre les declaracions de la CUP de fer extensiu, al País Valencià, “el referèndum il·legal” del pròxim 1 d’octubre. A través d’un comunicat, Bastidas s’ha referit d’aquesta manera a la presentació descentralitzada de la CUP a Barcelona, València, Palma i Perpinyà, “mostrant el seu costat més radical i ranci en voler annexionar la Comunitat a una entelèquia territorial que només existeix en els seus somnis independentistes”.

La dirigent del PP ha dit que aquestes declaracions “són molt greus” i exigeixen una manifestació “clara i contundent” del president de la Generalitat Valenciana, “que ha de defensar el nostre territori de qualsevol ingerència externa”.

La diputada al Congrés ha assenyalat que “està més que demostrat que els membres de la CUP no entenen ni de democràcia ni de respecte” pel que ha exigit al govern valencià una explicació sobre quina és la seua postura respecte als que defensen un “referèndum il·legal a la Comunitat Valenciana”. “Els grups que amenacen amb saltar-se la llei i que inclouen el nostre territori i els valencians en el seu pla per a vulnerar la Constitució no poden ser contestats amb el silenci”, ha dit.

Bastidas ha lamentat que els valencians “assisteixen atònits” a les provocacions de grups independentistes mentre els seus responsables públics “es queden de braços creuats”, alhora que ha advertit que davant aquest tipus de declaracions, “no fer res, és fer alguna cosa”. La dirigent popular ha afegit que aquesta actitud “només posa en evidència una cosa: que els membres del Consell comparteixen la idea de Països Catalans”, sinó, “no s’explica l’absència de resposta”.

“La complaença en aquest tipus de provocacions secessionistes és molt perillosa”, ha assenyalat Bastidas, alhora que ha exigit una declaració pública sobre la postura del Consell amb aquest tipus de declaracions que pretenen saltar-se la Constitució i posar en risc l’Estat de Dret.

Comparteix

Icona de pantalla completa