Diari La Veu del País Valencià
Mata defensa la solidesa d’un Consell que ha aconseguit capgirar la situació en dos anys

El portaveu del grup socialista en les Corts, Manolo Mata, ha posat en valor el treball realitzat pel Consell, que ha impulsat una “revolució cívica de drets” i que ha fet que la situació del País Valencià haja canviat “d’una manera espectacular” en aquests dos anys. A més, ha afegit: “Tenim un govern hipersòlid que probablement esgote la legislatura”.

En la seua intervenció en el Debat de Política General, ha indicat que s’està “gestionant molt bé i que ningú s’està emportant diners”, encara que es necessiten més anys perquè “açò no siga un parèntesi” i els avanços siguen realment visibles. El portaveu socialista ha defensat la necessitat de no donar “ni un pas enrere” amb el plurilingüisme en educació o la gestió de la sanitat pública “des del terreny públic” i ha instat a fugir de “debats estèrils” en el parlament per a centrar-se en els drets dels valencians.

Mata ha assegurat que li preocupa especialment el discurs de Ciutadans, al qual el PP “ha cuidat com un coala en la borsa marsupial” i ara representa “la línia dura” i trau a debat “el fantasma del catalanisme”.

El síndic del PSPV ha posat en valor que la Generalitat és ara “una administració de cristall”, ha recordat els “pufos” heretats de l’anterior Consell i ha advertit que “l’odi enverina la valoració del que s’està fent” perquè, per exemple, hi ha els qui qualifiquen de sectari que s’ensenyen tres llengües en els col·legis mentre avalen l’educació segregada per sexes.

Després d’aquesta intervenció, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tancat el debat agraint el suport dels grups que sustenten el Consell i a l’oposició, els seus plantejaments: “Ens uneix la voluntat de servir el poble valencià, almenys això m’agrada pensar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa