Diari La Veu del País Valencià
Ferri defensa que el Consell posa solucions a cada ‘pufo’ heretat del PP

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha subratllat, aquest dimecres, que, tot i que la dreta valenciana desitjava un govern en la Generalitat “dividit i inestable”, el que hi ha és “una majoria forta i cohesionada”. “Volien que aquesta terra se sumira en el caos més absolut i tenim un govern que està millorant la vida de la gent i que ho fa amb estabilitat i normalitat”, ha emfatitzat.

Així ho ha indicat Ferri durant la seua intervenció al Debat de Política General, en el qual ha agraït, tant a Ximo Puig com als consellers, el treball realitzat i els seus esforços per a millorar “la vida dels valencians”.

En la seua intervenció, el portaveu de Compromís ha indicat que, malgrat els auguris del PP, que ha volgut “dibuixar un futur apocalíptic” i tornar “amb totes les seues forces al passat”, el poble valencià “no enyora la corrupció, sinó que té ganes de futur”.

“Necessitem que la dreta deixe de preocupar-se d’atacar i comence a proposar perquè, ara, el que hi ha és una majoria que escolta, dialoga i acorda. Pot ser la que la dreta no plantege propostes en positiu perquè sap que no té credibilitat, ha manifestat.

En aquest sentit, ha fet una comparativa entre el Consell del PP i el del Botànic i ha preguntat a la càmera quin govern va decidir pujar els impostos a la classe mitjana. S’ha autocontestat dient que va ser l’executiu del PP, mentre que ha destacat que el del Botànic va baixar els impostos a 1,6 milions de valencians i els els va pujar als “rics”.

“No hi ha color si es compara el seu govern –en al·lusió a Puig – amb el de Madrid. No hi ha color. Per això la dreta ataca les polítiques i és que la seua alternativa és la que va instaurar fa 20 anys: corrupció, desigualtat i retallades”, ha insistit Ferri, per a indicar que els valencians les “coneixem molt bé”; per això, quan Bonig parla de certes coses no se les creu.”Sabem l’alternativa que s’amaga”, ha dit.

Puntuacions al Consell

Així mateix, Ferri ha destacat que tots els consellers de l’executiu de Puig han estat aprovats pels ciutadans en diferents enquestes en mitjans de comunicació, mentre que els membres de l’anterior Consell suspenien. “Això és perquè la ciutadania veu que el Botànic treballa per a millorar la vida de totes les persones”, ha considerat i ha emfatitzat que “l’època de la desídia i la incompetència ha quedat en el passat perquè ara tenim un Consell que sap gestionar amb ideologia de la diversitat, igualtat i llibertat”.

Per a Ferri, la dreta “no sap gestionar, sinó “manar”, perquè ha defensat que la bona gestió és la de ser “honests i preocupar-se pels problemes” i, en aquest punt, ha posat com a exemple la “bona gestió” del Consell, amb mesures com l’augment de professors, els més de 5.000 joves contractats a través del programa ‘Avalem Jove’, la baixada de ràtios educatives i els més de 20 milions consultes ciutadanes tramitades, entre altres qüestions.

“Una bona gestió és la que fa que els valencians visquem hui millor que fa dos anys. Als qui ens acusen de ser radicals per complir allò que vam prometre, ni cas”, ha manifestat.

Així mateix, ha destacat que tot això s’ha aconseguit tot i que hi ha hagut “pufos” i “camps de mines” que han anat aflorant, com ara el deute a les universitats o els 40 milions en ajudes fantasma a l’habitatge. “A cada pufo del PP, una solució del Botànic”, ha puntualitzat.

No obstant això, ha admés que encara queden reptes de cara al futur, com són la llei de paritat, la llei electoral o la llei publicitat institucional, així com la necessitat d’abordar el canvi climàtic, la fiscalitat, la mobilitat, la energia i la de plantejar el debat sobre la taxa turística.

També hi ha el repte de “deixar de ser invisibles” davant Madrid, fet que ha suposat que hagen quedat “en el calaix” les inversions que necessita el País Valencià, com ara el Corredor Mediterrani, el tren de la Costa o unes carreteres segures. Per a això, ha reivindicat la necessitat de sortir al carrer per a defensar aquesta causa “justa”.

En el torn de rèplica, Puig ha agraït el seu suport i el del grup Compromís al govern valencià, fins i tot “en moments complicats”. “Compromís està donant un exercici de potenciació del que li correspon a un grup que dóna suport al govern en aquesta càmera. Gràcies pel vostre suport a totes les polítiques”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa