Diari La Veu del País Valencià
Cs ataca la política lingüística del Consell i demana a Puig el cessament de Marzà

La síndica de Cs Mari Carmen Sánchez s’ha estrenat en el Debat de Política General demanant al president de la Generalitat que cesse el conseller d’Educació, Vicent Marzà. Segons ha explicat la portaveu de Cs, Marzà ha sigut el responsable de “l’inici de curs més desastrós i que major incertessa ha provocat entre la comunitat educativa”. “Siga valent i cesse el senyor Marzà, que l’únic que ha creat és enfrontament amb la comunitat educativa i amb la justícia”, ha sol·licitat Sánchez.

En aquest sentit, la portaveu del Cs ha recordat que el Decret de Plurilingüisme, que ella ha qualificat de “decretada d’immersió lingüística” ha sigut suspés de manera cautelar per part del Tribunal Superior de Justícia valencià. “És una imposició: si vols més anglés, has de fer més hores de valencià”, ha dit, per a expressar-se, el minut següent, en anglés i amb l’objectiu de demostrar que “estem a favor del plurilingüisme”. Sánchez ha dit que el Consell ha actuat de manera irresponsable, ja que, segons ha dit, no s’han enviat instruccions als centres que marquen la pauta de l’inici de curs i, a més, les Corts van convalidar el decret-llei de plurilingüisme per als xiquets de 3 anys tot just quan els alumnes alacantins començaven l’escola.

Sánchez, però, ha anat més enllà i ha qualificat d'”indigne” Marzà i ha preguntat a Puig què pensa fer amb una persona “que treballa al servei de l’independentisme. Pensa deixar l’educació en mans d’una persona afí de l’independentisme?”. “Qué més li falta saber –ha continuat– per a posar una persona amb talant, capacitat i dignitat per a dirigir la Conselleria d’Educació?”.

En el seu torn de rèplica, el cap del Consell ha defensat la gestió del departament ubicat a l’avinguda de Campanar i ha retret a la síndica de Cs les desqualificacions a Marzà. “Podrà no estar d’acord amb la gestió i té tot el dret a fer les crítiques que considere, però qualificar d’indigne el conseller correspon a una actitud molt reaccionària. Seria bo que trobaren el seu espai polític”, li ha etzibat Puig, que s’ha permet donar-li una lliçó de política “de primer de la Universitat”.

El president de la Generalitat ha defensat el Decret de Plurilingüisme tot subratllant que no es tracta d’un model d’immersió lingüística. “Podria ser-ho i seria legítim, però nosaltres el que plantegem és un model tècnicament solvent que suma i que garanteix la igualtat d’oportunitats per als xiquets en matèria d’idiomes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa