Diari La Veu del País Valencià
Bonig ofereix a Puig un pacte de mínims per a no haver de vendre el PSOE als independentistes de Compromís

La síndica del grup parlamentari del PP, Isabel Bonig, ha oferit al president de la Generalitat una dotzena de plans i mesures perquè Ximo Puig no es convertisca “en el primer president de la història que venga aquesta beneïda terra als independentistes de Compromís”. La portaveu dels populars valencians ha estés la mà al socialista perquè aquest puga “deslligar-se” de la formació liderada per Mónica Oltra, a la qual ha acusat d’utilitzar sols la propaganda enfront dels partits que es regeixen per la Constitució, les lleis i l’estat de dret.

En aquest sentit, Bonig ha proposat al cap del Consell sis grans plans que abraçarien una millor gestió de l’aigua; un nou plantejament sobre l’actuació forestal i els recursos dels boscos; un projecte per a millorar la qualitat de l’ocupació –la líder del PP ha assegurat que la seua formació és l’única que defensa els treballadors, els autònoms i els desocupats–; un pla per a professionalitzar els serveis socials, i, finalment, un pacte per l’educació que siga un instrument d’unió. Segons ha explicat Bonig, aquesta última proposta inclou un pla de foment del valencià en les zones castellanoparlants i un pla d’immersió lingüística.

Així mateix, la síndica ‘popular’ també ha proposat a Puig blindar per llei el termini màxim per a les llistes d’espera; arribar a un acord per a promoure els sectors productius valencians; establir una inversió anual de 384 milions per a millorar totes les infraestructures, i crear una taula de seguiment de les polítiques europees. “Li propose gestió i concrecció”, ha subratllat Bonig.

Xantatge lingüístic

La líder dels ‘populars’ valencians no ha desaprofitat l’ocasió per a manifestar, una vegada més, el seu rebuig a la política educativa de l’actual Consell. Bonig ha assegurat que el PP és el partit que garanteix la llibertat d’elecció dels pares. “Vostés volen adoctrinar i per aixó van eliminiar el districte únic i són els responsables de la imposicio del decret de xantatge lingüístic”, ha expressat la síndica. Bonig ha insistit que les llengües no “s’imposen”, que “s’ensenyen i s’estimen”. “Ara entenc perquè un dels seus utilitza un dels lemes de la CUP: ‘Anem lent perquè volem anar lluny'”.

Comparteix

Icona de pantalla completa