Diari La Veu del País Valencià
La Ciutat de la Justícia de València reobrirà parcialment aquest dimecres

La Ciutat de la Justícia de València, que ha romàs tancada diumenge i dilluns després de registrar-se un incendi que va afectar quatre jutjats, reobrirà les seues portes aquest dimecres i els jutjats no situats en la zona danyada pel foc estaran operatius per a funcionaris, professionals i públic, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià. Aquesta decisió arriba després que la Conselleria de Justícia haja comunicat al TSJ que a partir d’aquest dimecres es poden obrir “parcialment” les instal·lacions judicials.

Segons ha explicat la Conselleria, els informes tècnics garanteixen la qualitat de l’aire en la Ciutat de la Justícia de València per a permetre la seua obertura al públic. Així es desprén de l’informe elaborat per l’Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball, que assenyala que no hi ha restes tòxiques en l’aire de les instal·lacions que van patir l’incendi.

El Tribunal Superior valencià ha apuntat que part dels òrgans judicials situats en la Ciutat de la Justícia reprendran aquest dimecres l’activitat, suspesa després de l’incendi. No obstant açò, es manté la jornada com a dia inhàbil, amb la qual cosa queden suspesos terminis processals, vistes, audiències i altres actes judicials.

Igualment, seguiran tancats 20 jutjats –18 de 1a Instància i dos de contenciós– situats en l’ala de l’edifici afectada pel foc. Es tracta, concretament, dels jutjats 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 16, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 27 de primera instància, així com dels jutjats de contenciós 9 i 10.

La situació d’aquestes 20 sales que segueixen tancades serà tractada aquest dimecres en la Sala de Govern, mentre que el dijous tornarà a ser dia hàbil per a tots els jutjats, segons ha explicat el TSJ valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa