Diari La Veu del País Valencià
El PP paga el seu deute amb Fira València nou anys després de la celebració del congrés de 2008

Fira València ha rebut el pagament del deute de 625.000 euros que el PP havia contret amb la institució firal per la celebració del congrés del partit de 2008, en el qual Mariano Rajoy va ser designat candidat a la Presidència del govern espanyol.

Així ho ha explicat l’alcalde de València i president del Patronat de la Fira, Joan Ribó, després de participar en la presentació de la segona edició del certamen Bonic/a Fest, qui ha considerat “una bona notícia” que el PP haja pagat el deute que tenia amb el recinte firal, encara que ha destacat que aquesta formació no ha abonat aquests diners “per bona voluntat”, sinó perquè “un jutjat els ha exigit”, després de “molts anys”, mantindre el deute.

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid va condemnar el Partit Popular a abonar 568.511 euros a Fira de València, més els interessos corresponents, per la cessió del recinte firal al juny de 2008. El passat mes de juliol, el PP va acceptar la resolució judicial, però és ara quan la formació ha fet efectiu aquest pagament.

Per a Ribó, aquesta situació s’ha produït gràcies al fet que han estat “insistint” i al fet que des de Fira València s’ha portat la causa als jutjats. En la seua opinió, això és “una bona notícia” per a la institució firal, alhora que ha apuntat que “la mala notícia” és el que al PP “li ha costat pagar”. Així mateix, ha ressaltat que per als ‘populars’ la “mala notícia” és que entitats com l’Ajuntament de València i Fira València “continuaran amb la mateixa tenacitat treballant perquè paguen tot allò que han llevat i malgastat de tots els valencians”.

“No vull insistir en el que diu la UCO i totes aquestes coses, però a poc a poc es va avançant. El PP ha de retornar fins a l’últim cèntim d’allò que va fer en el seu moment i que presumiblement s’ha d’aclarir. El tema del seu famós congrés ja s’ha pagat, és un pas avant i ho hem de celebrar, però s’han de fer molts més passos. Nosaltres treballarem perquè es continuen fent aquests passos”, ha subratllat Joan Ribó. En aquest sentit, l’alcalde de València ha agregat que “qui furta ha de retornar els diners”. “Així de senzill”, ha apuntat el responsable municipal.

Comparteix

Icona de pantalla completa