Diari La Veu del País Valencià
Preacord per a reduir de 63 a 40 els festius de lliure obertura comercial

Després de “sang, suor i llàgrimes”; en paraules del conseller d’Economia, Rafa Climent; la patronal de les grans superfícies, Anged, i les organitzacions del xicotet comerç van assolir aquest dilluns un preacord per a reduir l’obertura de les botigues a 40 festius a l’any a València, Alacant, Finestrat i Torrevella. Aquestes localitats són les que tenen zones de gran afluència turística, on a hores d’ara es permet obrir 63 festius a l’any.

Climent va detallar que el preacord al qual es va arribar a l’Observatori del Comerç, l’organisme consultiu del Consell en matèria comercial, autoritza l’obertura en festius des del 15 de juny fins a la primera setmana de gener. La Direcció General de Comerç redactarà el preacord i el presentarà als integrants de l’Observatori a principis d’octubre amb la intenció que tire endavant amb unanimitat o almenys sense cap vot en contra.

A més, les ZGAT de costa mantindran entre 25 i 26 festius a l’any, del 15 de juny al 15 de setembre i en festes de Pasqua; mentre que a la resta de poblacions s’autoritzaran 12 festius anuals de lliure obertura. El conseller es va mostrar “relativament molt content” pel preacord i va indicar que “dóna igualtat a tot el comerç”, alhora que dóna seguretat als consumidors, que sabran quins festius poden anar a comprar.

Predisposició a autoritzar l’obertura durant la Volvo

Pel que fa a l’obertura dels comerços durant la Volvo Ocean Race; de la qual ha fet bandera per l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri; el conseller va apuntar que, si ho demana l’Ajuntament, el seu departament complirà la legislació i, com que es tracta d’un esdeveniment d’àmbit internacional, “aquests dies podrà estar obert el gran comerç sense cap problema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa