Diari La Veu del País Valencià
Mestissatge i diversitat, en la nova edició Mostra Viva del Mediterrani

Un cresol de cultures i músiques en el qual caben tots els estils i fusions conforma la programació de la nova edició de la Trobada de Música del Mediterrani-Mostra Viva. El festival se celebrarà de l’11 al 14 d’octubre en el Palau de la Música de València, encara que tindrà un preàmbul de luxe el dia 8 d’octubre al Teatre Principal amb l’actuació de Maria del Mar Bonet.

L’edició d’enguany de la trobada oferirà un diàleg entre músics i músiques del Mediterrani que “permetrà apreciar la gran proximitat i diferències dels diversos corrents musicals” del Mare Nostrum i les seues singularitats, però, també, les interconnexions que entre elles existeixen i les seues múltiples possibilitats de fusió, segons explica l’organització del festival en una nota de premsa.

Per a això, el festival confrontarà tendències i estils amb dues actuacions per jornada. El dia 11 tindran lloc els concerts dels grups NES i VerdCel. El primer està format per músics francesos i una cantant algeriana. Formats en Berklee i residents a València el seu estil ofereix una fusió entre la música ètnica, el jazz, el pop i la música culta. El grup d’Alcoi VerdCel, per la seua banda, ofereix una mirada molt particular i revisada de la música d’autor.

Un dia després, la banda italiana Stefano Saletti & Picola Banda Ikona contrastarà amb el cant d’estil d’Apa, la qual cosa permetrà reconéixer les arrels més singulars a través de dos corrents de profunda tradició cultural i musical. Kristi Stassinopoulos i Stathis Kalyviotis acostaran al Palau de la Música la versatilitat de la música grega, colors i tonalitats. Es trobaran amb el pop o la cançó d’autor d’arrel llatina i flamenca del valencià El Cifu.

La combativa cantant marroquina del Rif Silya Zani al costat del grup valencià Mox, coneguts per fusionar la música tradicional valenciana amb el rock, actuaran el dissabte 14 en un concert a l’aire lliure que se celebrarà en el Jardí del Túria. La Trobada conclourà el diumenge 15 amb un concert de música de cor i banda al claustre de la Nau.

Tots els concerts seran gratuïts fins a completar l’aforament de la sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música. Per al coordinador de la Trobada, Lluís Miquel Campos, “aquesta edició, la Trobada vol oferir una visió àmplia de tot el que la música mediterrània està oferint actualment a nivell mundial, la qual cosa demostra el seu gran potencial cultural i artístic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa