Diari La Veu del País Valencià
Marzà: Aquest govern no permetrà que els nostres xiquets siguen monolingües

Les Corts Valencianes han convalidat aquest matí el decret-llei de plurilingüisme aprovat pel Consell per tal de salvar la suspensió decretada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la norma que establia el nou model lingüístic en el sistema educatiu. La norma s’ha aprovat amb els vots a favor (50) dels partits que donen suport al govern del Botànic (PSPV, Compromís i Podem), el no (30) del PP, l’abstenció de 3 diputats no adscits i l’absència dels representants de Ciutadans (Cs).

PP i Ciutadans han intentat que el ple se suspenguera abans de començar per suposats dubtes al voltant de la convocatòria abans del Debat de Política General, habitualment el primer del curs parlamentari. El president de les Corts, Enric Morera, ha desestimat la petició i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha pujat a la trona a exposar la necessitat del nou decret en nom de “la normalitat del començament de curs, el respecte a l’elecció dels pares i el compliment de les decisions judicials”.

Marzà ha negat que hi haja un conflcite amb el TSJ, tot i “no compartir el fons de les seues decisions”. Ha recordat que la suspensió afectava només el 5% dels xiquets, els de 3 anys, per a qui s’han regulat 3 modalitats lingüístiques.

El conseller ha defensat la seua actuació des de la “sensatesa”, per no haver de repetir els processos d’admissió. “No entenc que algú vulga que es repetisquen les matrícules. En política no s’hi val tot. Vostés posen els interessos dels partits per damunt dels de la ciutadanaia. No es pot menystindre una llengua respecte d’un altra. Volem garantir un dret que cap govern anterior ha garantit”, ha defensat Marzà.

El responsable d’educació del Consell ha recordat que, amb el model educatiu del PP “fracassat”, només un 6% dels alumnes parla anglés; un 30%, valencià, i el 100%, castellà. “Aquest govern no permetrà que els nostres xiquets siguen monolingües i garantirà la igualtat de tots els alumnes”, ha garantit Marzà.

Comparteix

Icona de pantalla completa