Diari La Veu del País Valencià
Ferri vol contrarestar l’efecte Bonig demanant una reunió a Méndez de Vigo per a parlar d’educació

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, vol contrarestar l'”efecte Bonig” demanant una reunió amb el ministre d’Educació per a abordar la situació de l’educació al País Valencià. Així, ha enviat al titular del govern espanyol d’Educació Cultura i Esport, Íñigo Méndez, una carta per a sol·licitar-li una reunió “en què abordar diferents qüestions relacionades amb el territori valencià”.

Ferri explica que el passat mes de maig ja va sol·licitar una reunió amb el ministre per a “compartir la visió” de Compromís sobre la situació de les polítiques educatives, culturals i esportives tant del govern de la Generalitat com del govern espanyol, “així com per a traslladar-li les necessitats dels valencians i valencianes en els seus àmbits de gestió”.

El síndic de Compromís va realitzar aquesta petició després de conèixer que Méndez de Vigo havia mantingut una reunió amb Isabel Bonig, portaveu del grup parlamentari popular. Lamentablement, i segons Ferri, l’agenda del ministre va fer impossible la trobada, tot i que van ser atesos de forma molt cordial i positiva per part del secretari d’Estat d’Educació, Formació Professional i Universitats, Marín Hellín.

Ara, com que s’ha tingut coneixement –perquè així ho ha anunciat el PPCV–, d’una reunió entre el Ministre d’Educació i la portaveu del grup parlamentari Popular, que tindrà lloc en els pròxims dies, Fran Ferri ha tornat a formular una petició a Méndez de Vigo per a celebrar una reunió “en les mateixes condicions que la sra. Bonig”. El síndic de Compromís, conscient de “l’atapeïda” agenda que comporta el càrrec de ministre, li ha comunicat a Méndez, com a portaveu de Compromís, que no té “cap inconvenient” de compartir la reunió amb Bonig i amb els portaveus dels grups parlamentaris de les Corts que així ho desitgen”. “No tenim por d’un debat assossegat amb l’objectiu que s’emporte de la reunió una visió completa i plural del sentir de la societat valenciana”, explica Ferri.

Des de Compromís asseguren que consideren “positiu” tot esforç de diàleg i de cooperació entre institucions, sense exclusions ni partidismes, “especialment en un àmbit, com és l’educatiu, on els acords són tan necessaris”. I és que, per al portaveu de Compromís, és “molt important” posar en valor l’aposta del Consell del Botànic “per enfortir l’escola pública, garantir la qualitat educativa i la igualtat d’oportunitats donant autonomia als centres i potenciant la participació de tots els agents en la comunitat educativa i establint un model plurilingüe que assegure que per fi els nostres xiquets i xiquetes isquen del sistema educatiu dominant el castellà, el valencià i l’anglès”.

Però, per a tot açò, afegeix, és “imprescindible” que, des del govern estatal, “es comprometen a un finançament i a unes inversions justes en el nostre territori”.

Comparteix

Icona de pantalla completa