Diari La Veu del País Valencià
Montón anuncia més operacions per les vesprades i quiròfans oberts el dissabte per a reduir les llistes d’espera

La consellera de Sanitat Universitat i Salut Pública, Carmen Montón, ha anunciat aquest dimarts un augment del pla d’autoconcert –operacions per les vesprades als hospìtals públics– i la programació d’activitat quirúrgica el dissabte amb la finalitat de reduir les llistes d’espera. Així ho ha manifestat la consellera davant els mitjans abans de mantenir una reunió de treball amb els gerents dels diferents departaments de salut d’arreu del territori a l’Hospital Universitari de la Plana de Vila-real.

Montón ha recordat, quant a la llistes d’espera, que la Conselleria ha eliminat la “comptabilitat B”, ja que “no es menteix” respecte a les mateixes. “El PP, el 2015, va deixar una borsa oculta o comptabilitat B de més de 10.000 pacients i 3,5 milions de dies de demora. Açò ja no es fa a la Comunitat Valenciana”, ha criticat.

A més, ha assegurat que s’està apostant per la informació directa i individualitzada de cada pacient i que ja són més de 40.000 valencians els que han accedit a aquesta informació “per a saber quant de temps de demora tenen en la programació de la seua cirurgia”.

Finalment, ha subratllat que la Conselleria intentarà escurçar els temps d’espera augmentant el pla d’autoconcert, “intentant fer més amb els nostres mitjans” i programant activitat quirúrgica el dissabte “perquè els quiròfans en activitat programada estiguen en funcionament també aquest dia”. “Volem disminuir el nombre de pacients que estan en llista d’espera”, ha apuntat la consellera.

Comparteix

Icona de pantalla completa