Diari La Veu del País Valencià
Moragues: El govern espanyol té més pressa que ningú per canviar el finançament, però necessitem el PSOE

El delegat del govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha assegurat aquest dilluns, preguntat per un canvi en el sistema de finançament autonòmic, que “no hi ha ningú que tinga més pressa per a canviar el model de finançament que aquest govern”.

No obstant això, ha recalcat el PSOE és necessari per a arribar a aquest acord. En aquesta línia, ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, a “alinear la resta de presidents socialistes de comunitats autònomes i els socialistes de l’entorn de la figura de Pedro Sánchez per a fixar una posició que beneficie els interessos valencians”.

Moragues, que s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans a València, ha apuntat que el País Valencià té “les seues necessitats, preocupacions i demandes, que així es traslladen al govern espanyol”. Segons Moragues, aquestes se circumscriuen en una millora del finançament autonòmic atés que, ha dit, “reconeixem que la Comunitat Valenciana està infrafinançada i aquest govern així ho entén des de fa temps”, així com en grans inversions en infraestructures.

Derivat del finançament, ha recalcat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, “va dir molt clarament que es necessita una majoria” i que, per a aprovar un nou model, es necessitava el suport del PSOE atés que 12 comunitats autònomes no estan governades pel PP i set tenen governs socialistes i s’ha d’arribar a un acord en el Congrés. “I quan s’arribe a un acord i a un consens, abans tindrem un nou model que beneficiarà la Comunitat Valenciana”, ha afegit. Per últim, ha indicat que “no hi ha ningú que tinga més pressa per canviar el model que aquest govern. L’única cosa és que necessitem el PSOE per a aquest acord”.

Comparteix

Icona de pantalla completa