Diari La Veu del País Valencià
Els mantons de Manila, símbol de Carlet

Els mantons de Manila, que han sigut i són una de les senyals d’identitat de les festes de Carlet, van ser ahir també protagonistes. La Casa de la Cultura acull durant dos dies una exposició de mantons de Manila antics de la firma Alvaro Moliner. Una exposició que va despertar una gran expectació i va omplir la Casa de la Cultura de gom a gom.

L’acte, que va comptar amb la presència d’Alvaro Moliner, també va estar presidit pel director general de Comerç, Natxo Costa, i l’alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Ortega. A l’acte també es va presentar el llibre Vestirse con un cuadro i es va sortejar entre els assistents un mantó de Manila, que va cedir la prestigiosa firma d’indumentària valenciana. D’altra banda, també va ser l’oportunitat perquè algunes carletines lluïren el seu mantó.

La mostra presentada ahir per Alvaro Moliner reuneix mantons antics de gran vàlua que ofereixen gran varietat de colors, dibuixos, grandàries i, sobretot, brodats. Aquestes peces úniques estaran exposades al llarg de la jornada de hui a la Casa de la Cultura.

La mostra presentada ahir per Alvaro Moliner reuneix mantons antics de gran vàlua.

Amb aquesta exposició, l’Ajuntament de Carlet aposta una vegada més per donar-li relleu a aquesta peça d’indumentària tan característica de la localitat i que la converteix en una de les ciutats on s’atresoren més mantons de Manila. De fet, un dels actes més multitudinaris de les festes carletines és la revetlla del mantó de Manila, que tindrà lloc el pròxim divendres 8 de setembre i que reuneix prop de 800 parelles abillades amb el mantó, la qual cosa converteix la plaça Major en una gran exposició de mantos que passen de mares a filles durant generacions i que tenen gran valor econòmic i sentimental.

Comparteix

Icona de pantalla completa