Diari La Veu del País Valencià
Cs demana que les Corts reproven Marzà pel decret llei de plurilingüisme

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes ha presentat una sol·licitud de reprovació del conseller d’Educació, Vicent Marzà, “per portar la comunitat educativa al caos absolut i anunciar, amb prou faenes i a 10 dies de començar el curs, un nou decret llei que solament és un pegat a la mala gestió de la Conselleria i una improvisació d’última hora després de la garrotada judicial del Tribunal Superior de Justícia valencià”.

Així ho ha anunciat la portaveu d’Educació de Cs en les Corts, Merche Ventura, que ha acusat Marzà de “no fer cas a la justícia” amb el decret llei sobre plurilingüisme que s’aplicarà en el curs 2017-2018 per als xiquets de 3 anys i en les aules experimentals de dos anys, als quals ofereix tres programes lingüístics que responen a l’elecció de centre i la distribució curricular que van realitzar les famílies en la matriculació dels seus fills.

Així mateix, ha acusat el conseller de generar “deliberadament” “major preocupació” en pares i docents. “Per què no es va anunciar aquest nou decret llei quan Marzà va parlar del suposat Pla B per al nou curs? La resposta és senzilla: el senyor conseller ha preferit perdre el temps, estar en les festes de Morella, en lloc de donar una resposta a la comunitat educativa i, mentrestant, s’ha resistit a acatar una sentència judicial”, ha afegit Ventura.

La portaveu d’Educació ha assegurat també que “desconfia” d’aquesta nova normativa “perquè tot indica que el curs vinent es repetirà la mateixa situació d’incertesa”. “Aquest decret afecta els xiquets de 3 a 5 anys, però també estava obert a la resta d’etapes”, diu i es pregunta: “Què passarà ara amb els centres que en educació primària van optar per aplicar l’anterior decret? Qui assumirà el cost dels llibres que els pares ja han comprat i que ara no serviran per a res si canvia el model en els seus centres?”

Per la seua banda, la síndica de Cs en les Corts, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat el president de la Generalitat, Ximo Puig, com a “últim responsable” per permetre “la deriva i la pèssima gestió de l’educació valenciana”. Per a la diputada, l’actitud de Marzà “solament pot considerar-se de covarda” per “haver esperat a donar en l’últim moment, amb pares i docents desesperats, unes explicacions que no han servit per res”. Sánchez ha recordat que Cs ha sol·licitat fins a tres vegades la compareixença del conseller en la Diputació Permanent però “el Pacte del *Botànic ho ha impedit sempre”, una estratègia d'”opacitat absoluta” que la portaveu de Cs ha qualificat d'”inadmissible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa