Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant recorre contra el decret de llibertat d’horaris comercials per a la ciutat

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha anunciat que el consistori ha presentat aquest divendres un recurs d’alçada davant la decisió de la Conselleria d’Economia per considerar “nul” el decret que fixa el 15 de setembre com a últim dia de llibertat horària comercial i ha advertit que s’acudirà als tribunals, “segur, en el cas que el recurs siga desestimat”.

Echávarri, que en la campanya electoral del 2015 va defensar l’eliminació de la llibertat horària, ha precisat, a preguntes dels mitjans de comunicació, que el decret del Consell que establia Alacant com a Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) entre el 15 de juny i el 15 de setembre és “nul, sense entrar en majors consideracions de la situació actual de discriminació pel que fa a València”.

L’argumentació del consistori es basa en el fet que no ha existit un Consell Local de Comerç que determine com a ZGAT aquestos tres mesos d’estiu perquè és “preceptiu” i la “iniciativa ha de vindre d’Alacant”. “Ací el 15 de setembre es tanca, mentre que en altres ciutats segueixen obrint. El més significatiu és que han dictat un sol decret en tota la Comunitat, i és per a la ciutat d’Alacant”, ha exposat l’alcalde socialista. Sobre aquest tema, ha lamentat que no s’haja dictat un de general per a tota l’autonomia “amb excepcions de ciutat”. “Sols hi ha un i és per a la ciutat d’Alacant”, ha reblat.

Sobre el recurs d’alçada, ha precisat que la Conselleria té tres mesos per a respondre, encara que, com se sol·licita en el mateix, el termini queda reduït a sols un mes. “Si no contesten en un mes, la suspensió cautelar entra en vigor automàticament”, ha incidit.

Comparteix

Icona de pantalla completa