Diari La Veu del País Valencià
Les màquines tornaran a la T2 de MetroValència en 2019

La consellera de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha indicat que el Consell espera licitar l’obra de la línia T2 de Metrovalència enguany, adjudicar-la en 2018 i iniciar-la “a final de legislatura”, després d’haver aconseguit els fons europeus necessaris.

“Després d’arribar al govern amb una obra a mitjan fer, inviable, amb uns costos d’execució desorbitats, que era impossible posar en servici, la nostra aposta és clara, és una qüestió de trobar un termini, però crec que és important haver fet el pas d’iniciar el procés de licitació del projecte”, ha afirmat Salvador.

La consellera ha carregat contra el PP, que “va deixar la T2 sense utilitat, a més de sense cap projecte redactat per a continuar l’obra i posar en servici la línia”, la qual cosa suposa “una mostra més de la convicció de l’actual govern valencià per aquesta ciutat i la millora del seu sistema de transport públic.

“L’esforç que ha fet aquest govern és molt important, cal recordar el grau d’endeutament que va deixar l’anterior executiu a la Conselleria, en especial en matèria d’obres públiques”, ha indicat Salvador, que ha assegurat que el 80% del pressupost del seu departament està “hipotecat fins al 2023”.

Compromís d’acabar l’obra en 2023

Precisament l’any 2023 és la data límit que s’ha marcat l’actual Consell per a posar en funcionament la línia en què l’executiu de Francisco Camps va sepultar 190 milions d’euros per a col·locar 2,4 quilòmetres de vies de tramvia entre Natzaret i el carrer del General Urrutia i construir un túnel de 2,5 quilòmetres entre General Urrutia i el carrer d’Alacant, travessant les vies de Lluís de Santàngel i del Regne de València.

Enllestir la connexió del carrer d’Alacant fins a l’Oceanogràfic (l’única part del traçat que s’acabarà de moment) costa prop de 83 milions d’euros, dels quals 50 es cofinançaran amb fons europeus FEDER corresponents al període 2014-2020: la Unió Europea aportarà 30 milions i la Generalitat uns altres 20. A més, Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) haurà d’adquirir trens per a posar en funcionament la línia, que costaran entre 25 i 45 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa