Diari La Veu del País Valencià
La pluja dóna treva perquè Bunyol es tenyisca de roig amb la Tomatina

La pluja, que tota la nit d’aquest dimecres ha estat present a Bunyol, ha donat treva des del matí perquè la localitat valenciana poguera tenyir-se de roig, com cada any, en la tradicional Tomatina, “guerra pacífica” de llançament de tomaques que enguany ha tornat a aconseguir un ple absolut amb 22.000 persones que s’han llançat 162.000 quilos de fruita.

Els 162.000 quilos de tomaques s’han llançat des de sis grans camions amb 24 tones cadascun i des d’un altre de més xicotet, amb 15, que han circulat pel tradicional escenari de batalla. Al so de la primera carcassa, a les 10.54 hores, ha començat a circular el primer camió mentre que els participants, que des de les 9.00 hores esperaven l’anunci per a arrancar els llançaments, el rebien amb càntics de ‘Bunyol, Bunyol’ i aplaudiments.

La batalla ha finalitzat amb el llançament de la segona carcassa a les 11.58 hores i, des d’eixe moment, s’ha vist una enorme desfilada de participants que es retiraven del carrer principal amb disfresses de tota mena: monges, tomaques, acabats de casar i accessoris per a protegir-se dels “projectils” com ara ulleres de busseig.

L’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, ha descrit la batalla com una “guerra pacífica, enmig de tota la violència i les guerres que hi ha, on la munició és la tomaca”.

Comparteix

Icona de pantalla completa