Ribó xifra la rebaixa del deute municipal de València en un 17% en dos anys

La ciutat deu 616 milions, 121 menys que en 2015
/ València
28 agost 2017 01:00h

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dilluns que l'Ajuntament ha reduït un 17% el seu deute en dos anys, segons reflecteixen les dades del Banc d'Espanya al tancament del segon trimestre d'aquest exercici, que situen el deute de la ciutat en 616 milions d'euros, 121 milions menys.

Les dades recopilades per l'òrgan supervisor bancari –que analitza el deute dels ajuntaments de més de 300.000 habitants segons el denominat Protocol de Dèficit Excessiu (PDE)– reflecteixen una "acusada reducció" del deute del consistori en els últims anys atés que en maig de 2012 "va arribar a la xifra de 1.200 milions d'euros, el seu pic més alt", segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

La projecció realitzada sobre la base dels ingressos i les despeses previstes indica que el consistori acabarà l'exercici 2017 amb un deute de 582,5 milions, la qual cosa significarà que des de maig de 2015 aquest s'haurà reduït en 156 milions d'euros, un 21%.

Si es compleix la previsió, aquesta xifra "serà la més baixa des de l'any 2002 i suposarà que estarà per sota del 75% dels ingressos anuals, que és el que sol·licita el govern espanyol que complisquen els ajuntaments". "Açò significa que l'Ajuntament podrà demanar nous préstecs sense l'obligació de sol·licitar autorització i estar tutelat pel Ministeri d'Hisenda", hi afegeix.

Segons Joan Ribó, "es pot abaixar el deute de les institucions valencianes i governar per a les persones augmentant el desemborsament en despesa social i garantint la protecció de les persones més vulnerables o incrementat la neteja i les dotacions públiques per a la ciutat, com el Parc Central, per exemple".

L'alcalde ha destacat que estan acabant "amb el mite que la dreta sap gestionar l'economia. Les dades demostren que només gestiona molt bé els seus propis interessos i recursos, però gestiona molt malament els recursos de tots".
 

next