Diari La Veu del País Valencià
El PP valencià creu que desenvolupar la policia autonòmica trenca amb Espanya

El secretari general del grup popular en les Corts Valencianes, Luis Santamaría, s’ha mostrat aquest divendres contrari a desenvolupar la facultat inclosa a l’Estatut d’Autonomia de crear una policia autonòmica i ha defensat que la “millor” que es pot tindre és “la que ja existeix, amb la Nacional i la Guàrdia Civil”.

Santamaría ha fet aquestes declaracions en atenció als mitjans en relació a la possibilitat que el Consell desenvolupe la disposició addicional tercera de l’avantprojecte de Llei sobre Coordinació de Policia Local, que proposa un model de policia autonòmica que preveja incorporar membres de la Policia Local d’ajuntaments que vulguen adherir-se.

Per a Santamaría, la Generalitat “confon la gent amb (la proposta de) crear una policia autonòmica a força de sumar els efectius de la Policia Local”, i a més considera que aquest “no és el moment”, ja que actualment existeix una unitat de la Policia Nacional adscrita a la Generalitat, amb la qual s’ha mostrat satisfet.

“Compromís vol replicar el camí de l’independentisme català”

En la seua opinió, la intenció de Compromís és “replicar tots els passos que s’han donat a Catalunya i que tenen intenció de trencar tota unió amb Espanya”. “Creiem que és part del full de ruta de Compromís, que vol replicar a la Comunitat Valenciana el camí que ha seguit l’independentisme català, amb moviments que abunden en la ruptura de tot allò que uneix Espanya”, ha insistit.

Segons el PP, al País Valencià hi ha 15.000 efectius entre Guàrdia Civil i Policia Nacional i 12.000 locals, i “si s’integren els uns per a fer les funcions dels altres, que ens expliquen qui assumirà les funcions de proximitat dels locals”.

En aquesta línia, Santamaría ha lamentat les paraules del president de les Corts, Enric Morera, que en el seu compte de Twitter s’ha mostrat partidari de reclamar “la nostra policia” i d'”avançar en l’autogovern” en aquest tema i ha sostingut que, amb aquestes paraules, Morera “ha perdut una oportunitat de mantenir-se en silenci”.

Comparteix

Icona de pantalla completa