Diari La Veu del País Valencià
Castella-la Manxa intentarà presentar a la Fiscalia l’informe de Greenpeace sobre el Segura

El Govern de Castella-la Manxa està estudiant la viabilitat jurídica per a presentar l’informe de Greenpeace davant la Fiscalia de Medi Ambient. Per això, han assenyalat que sol·licitaran oficialment el document a l’organització ecologista per a sumar-lo a altres denúncies, com ara les que s’han fet des dels ajuntaments de Toledo o Aranjuez.

L’informe, La trama del agua en la cuenca del Segura… diez años después, es va presentar ahir dijous a Toledo i afirma que la conca del Segura és autosuficient amb aigua subterrània i aigua de les dessaladores i que, per tant, el transvasament Tajo-Segura podria acabar en un màxim de tres anys. Per al govern castellà-manxec, però, aquesta data està massa lluny. En aquest sentit, la consellera de Foment, Agustina García Élez, ha afirmat que l’executiu té clar que “el transvasament Tajo-Segura no pot finalitzar en un termini de tres anys, perquè no hi ha aigua”. “El Tajo ja no aguanta més, està sec”, ha assenyalat.

García Élez ha agraït a l’ONG el seu treball i ha dit que “reforça el que el Govern regional està manifestant des del principi de la legislatura, que hi ha unes pràctiques que no són molt legals per part d’altres comunitats autònomes a l’hora de demanar o usar l’aigua”, segons ha informat la Junta en una nota de premsa. “Nosaltres mai ens hem negat a ser solidaris i Castella-la Manxa sempre ho ha sigut en matèria d’aigua. El problema és que ja no n’hi ha, el Tajo ja no aguanta més”, ha reiterat la titular de Foment, al mateix temps que ha remarcat que la idea del govern autonòmic és que el transvasament “siga zero i que ho siga des de ja”.

La consellera, a més, ha indicat que espera que la justícia es pronuncie per a donar la raó sobre les denúncies ja presentades mentre s’incorporen altres treballs com l’informe de Greenpeace. Ahir al matí el portaveu de l’Executiu castellà-manxec ja va avançar que no descartava la possibilitat d’acudir als tribunals en cas de tindre constància que s’estiguen donant “males pràctiques en l’ús del transvasament del Tajo al Segura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa