Diari La Veu del País Valencià
El pont de Sant Josep de València, per a vianants i ciclistes a partir de la setmana vinent

L’Ajuntament de València realitzarà la setmana vinent les actuacions necessàries per a tallar al trànsit de motor el pont històric de Sant Josep, que circularà pel pont de les Arts, segons ha informat el consistori en un comunicat.

D’origen medieval i reformat en el segle XVII, amb carreus i tretze arcs escarsers, el pont està qualificat com a bé de rellevància local i és un bé d’interés cultural inclòs en el conjunt històric de València. D’aquesta manera, en eliminar la circulació de vehicles de motor, s’afavoreix la seua conservació i protecció, que es complementarà amb una posterior actuació de restauració.

Fins ara, el pont de Sant Josep era una via més d’accés de vehicles des de Guillem de Castro cap al Pla de la Saïdia i el carrer Doctor Olóriz, que es podia realitzar també pel pont de les Arts, situat poc més de 200 metres abans del pont de Sant Josep.

Per això, des de l’Ajuntament s’assegura que, en existir aquesta alternativa, el tall no comportarà cap restricció a l’accés de vehicles des del centre a Marxalenes i el districte de la Saïdia.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha afirmat que “durant anys, els veïns de Marxalenes han demanat que es millorara l’accessibilitat entre el seu barri i Ciutat Vella, que estan tan a prop geogràficament”. Ha afirmat que aquesta primera actuació “soluciona ja el problema i obri el camí perquè el pont es restaure definitivament amb la dignitat que mereix”.

El tall al trànsit es farà mitjançant una actuació blana, prèvia a la seua futura restauració. Consistirà en la senyalització corresponent, mobiliari urbà i elements desmuntables, de manera que queda garantit l’accés de vehicles autoritzats i d’emergència.

També es mantindrà l’accés al Jardí del Túria per a vehicles de servei que existeix actualment al costat sud del pont. En la intersecció de Guillem de Castro amb el pont de les Arts es col·locarà, a més, senyalització informativa per a indicar l’accés per aquest pont al barri de Marxalenes i Pla de la Saïdia.

El pont de Sant Josep data de 1383, quan no era més que una passarel·la de fusta. Després de ser arrossegat per diverses riuades, va ser reconstruït en pedra entre 1604 i 1607.

Comparteix

Icona de pantalla completa