Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol manté l’alerta 4 després de reunir-se amb els experts policials

El govern espanyol no modificarà el nivell d’alerta antiterrorista vigent a tot el territori de l’Estat des dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Es mantindrà el nivell 4, en vigor des de fa anys, amb l’afegit de “reforçat”, en referència a les mesures de seguretat suplementàries activades o previstes arran dels atropellaments.

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha presidit hui la reunió de la Mesa de Valoració de l’Amenaça Terrorista on s’ha pres aquesta decisió, segons ha informat el govern espanyol en una nota de premsa. La reunió s’ha celebrat en la sala de crisi del Ministeri de l’Interior on, a més de Zoido, han participat el secretari d’estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i representants de la Policia Nacional espanyola, de la Guàrdia Civil, del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), dels Mossos d’Esquadra i de l’Ertzaintza.

Durant aquesta reunió, el ministre de l’Interior ha informat als màxims experts en la lluita antiterrorista sobre la reunió que va mantindre ahir a París amb el seu homòleg francès, Gérard Collomb, i en la qual es va tractar la col·laboració en matèria antiterrorista de tots dos països.

Zoido s’ha reunit després amb els delegats del seu govern de tots els territoris de l’Estat i els ha demanat “una major implicació de les policies locals en l’actual nivell 4 d’alerta antiterrorista reforçat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa