Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient dóna llum verda a la declaració de Paratge Natural Municipal de la Serra i el Cap de Santa Pola

La Serra i el Cap de Santa Pola compleixen amb els requisits per a iniciar la seua tramitació com a Paratge Natural Municipal. Ho ha comunicat la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, de manera que dóna resposta a la sol·licitud impulsada a octubre del 2016 des de la Regidoria de Sostenibilitat, que dirigeix Alejandro Escalada, isegons l’acord pres per la Comissió Permanent del Consell Local de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Santa Pola.

Aquesta figura està orientada a la creació d’espais protegits d’àmbit municipal, promocionats i gestionats per les corporacions locals. Són paratges naturals municipals aquells àmbits territorials amb especials valors d’entitat i transcendència locals als àmbits ecològic, geològic, paisatgístic o cultural, així com amb una gran potencialitat per a l’ús públic ordenat del medi.

Entre els instruments mitjançant els quals es pot dur a terme l’ordenació d’espais naturals d’aquest tipus hi ha els plans d’ordenació de recursos naturals, els plans rectors d’ús i gestió i les normes de gestió.

Amb l’inici dels tràmits, la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Santa Pola “dóna un gran pas en el seu afany per habilitar mecanismes de protecció, ordenació i gestió per tal de preservar aquest espai natural per a les generacions futures i posar-lo en valor com a recurs ambiental”, han manifestat des de la Regidoria de Sostenibilitat.

L’informe enviat pel Servei d’Espais Naturals Protegits de la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Conselleria indica que, una vegada analitzats els territoris que conformen la Serra i el Cap de Santa Pola, aquests reuneixen les característiques, situació i usos que s’especifiquen al Decret 15/2016 del Consell, el qual regula els paratges naturals municipals del territori valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa