Diari La Veu del País Valencià
La Marina de València insisteix a l’Autoritat Portuària perquè li cedisca els terrenys

La Marina de València s’ha marcat com a repte arrancar a l’Autoritat Portuària de València la cessió definitiva dels terrenys que ocupa. Ja ho va anunciar en març Vicent Llorens, director general del Consorci València 2007, l’organisme encarregat de la gestió de l’espai, durant la presentació del pla estratègic del complex, i aquest dimecres ho ha repetit l’alcalde, Joan Ribó. “No té cap sentit que es continue pagant taxes per l’ús de terrenys on el Port no desenvolupa cap activitat portuària”, ha assegurat.

A hores d’ara, la Marina abona dos milions d’euros a l’any en taxes, la quarta part dels vora sis milions de despeses anuals de l’organisme. Atés que el recinte portuari pertany al Ministeri de Foment, la reclamació s’abordarà en els propers consells rectors del Consorci, en què estarà present el govern espanyol. L’altra “espasa de Dàmocles”, en paraules de Ribó, és el crèdit de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), que ascendeix a 330 milions d’euros i al qual està fent front l’Estat com a avalista. L’impagament d’aquest crèdit, corresponent al cost d’urbanitzar la Marina per a la celebració de la Copa Amèrica, ha causat diversos embargaments dels comptes del Consorci.

Malgrat les taxes de l’Autoritat Portuària i el deute milionari, la Marina comença a reduir els seus números rojos. Tal com ha indicat aquest dijous l’alcalde, entre maig de 2016 i abril d’enguany, l’Ebitda (resultat abans d’impostos) del Consorci va registrar un saldo negatiu de 96.073 euros, “unes pèrdues mínimes” segons Ribó. Des del canvi de govern (maig de 2015) fins a abril de 2016, l’Ebitda va registrar un saldo negatiu d’1,62 milions d’euros. “Aquest Ebitda seria positiu si no s’hagueren de pagar les taxes al Port”, ha destacat l’alcalde.

Augment del 34,5% dels ingressos

Els ingressos del Consorci es van incrementar un 34,5% d’un període al següent: si entre maig de 2015 i abril de 2016 l’organisme va ingressar 4,24 milions d’euros, entre maig de 2016 i abril de 2017 va ingressar 5,7 milions d’euros. Pel que fa a les despeses, només han augmentat un 0,57%, dels 5,87 milions del primer període als 5,9 milions del segon.

Comparteix

Icona de pantalla completa