Diari La Veu del País Valencià
La lírica de Joan Amèric i el jazz innovador de Ximo Tébar, en concert a Sagunt a Escena

Sagunt a Escena ofereix aquest dijous l’espectacle ‘Nit de sons i cançons del Mediterrani’, protagonitzat per Joan Amèric i Ximo Tébar, artistes valencians que marquen tendència en els seus respectius estils. Els dos artistes interpretaran el seu repertori per separat i finalitzaran actuant conjuntament per a interpretar la cançó Llavis de sal, de Joan Amèric. Artistes com Miquel Gil o Nacho Mañó compartiran escenari en diverses cançons de l’artista d’Alzira.

Per a Amèric, tornar després de més de 20 anys al Teatre Romà de Sagunt “és una fita molt grandiosa”, ha manifestat a Diari La Veu mentre s’acostava a l’escenari per a fer la prova de so. El cantautor alzireny ha destacat que actuar la mateixa nit amb Ximo Tébar és “un retrobament artístic i personal i creu que la interpretació de Llavis de sal amb dos estils diferents serà un moment màgic de la nit”, encara que el cantautor ha assegurat que la música “tindrà la mateixa ànima”

L’obra del cantautor alzireny Joan Amèric, Premi BarnaSants, destaca pel protagonisme de la veu en les cançons, una veu caracteritzada per la diversitat d’estils musicals en els quals es mou i per la força lírica dels seus textos, de temàtica amorosa i compromesa. A més, ha sigut reconegut per la premsa especialitzada i per artistes com Lluís Llach o Maria del Mar Bonet com a renovador del gènere en llengua catalana i com a l’autor més destacat de la seua generació.

En el Teatre Romà de Sagunt interpretarà, en format de grup, l’espectacle ‘DirectaMENT‘, una proposta que exposa, des d’angles sonors actuals, cançons clàssiques del seu repertori. El cantant introduirà en el concert de Sagunt detalls inèdits del seu pròxim disc, que amplien el seu particular univers expressiu habitat per sirenes, idees i somnis.

Ximo Tébar, premi al millor solista de jazz pel Ministeri de Cultura, és guitarrista, professor, compositor i productor i, al llarg de la seua carrera, ha evolucionat partint de la tradició del bebop fins a certs matisos del pop, passant per la incorporació de diferents influències com els aires flamencs.

El reconeixement de la premsa especialitzada internacional com a músic experimental, progressiu i innovador li ha permés ser distingit com a creador del ‘somni mediterrani’ (fusió de jazz i flamenc amb aroma mediterrani). En el concert de Sagunt presentarà el seu nou disc Soleo, The New Són Mediterrani, amb què l’artista celebra vint-i-cinc anys de discografia, treball i recerca al voltant de la fusió i del mestissatge del jazz i les músiques mediterrànies.

Comparteix

Icona de pantalla completa