Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València treballa en una llista de carrers on posar pilons i testos

L’Ajuntament de València està elaborant una llista que inclou uns dotze carrers susceptibles de comptar amb pilons o testos per a evitar l’entrada de furgonetes després dels atemptats a Catalunya. També es planteja mesures al passeig Marítim de la ciutat. Així ho ha indicat l’alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions als mitjans de comunicació.

El consistori està elaborant un estudi de diferents carrers en els quals es poden posar pilons. No obstant això, cal tenir en compte els “problemes” relatius a la mobilitat i la jardineria, entre d’altres. “No es tracta només d’impedir l’entrada de terroristes, sinó que cal no impedir l’entrada de bombers o ambulàncies”, ha posat com a exemple Ribó. A més, ha indicat que en algunes zones s’han de deixar les entrades obertes perquè existeixen aparcaments privats i perquè hi ha problemes amb els subministraments als comerciants.

“Es posaran testos en carrers importants i estem estudiant com podem fer-ho en el passeig Marítim, que és una altra zona fonamental”, ha assegurat Ribó. Preguntat per si alguns carrers afectats podrien ser el de Navellos i Ribera, ha contestat que es tracta de dos carrers “importants” però que “n’hi ha més”. No obstant això, no ha volgut fer-les públiques per seguretat.

“S’està treballant, no s’està improvisant”, ha insistit l’acalde, qui ha afegit que “no s’estan fent ocurrències”. També ha comentat que al costat de la instal·lació d’elements físics en carrers s’estan adoptant altres mesures com l’augment del nombre de patrulles en la ciutat.

Ribó ha aclarit que, de moment, no ha rebut la petició de cap grup polític per a convocar una reunió sobre aquest assumpte i ha afirmat que “es treballa braç a braç amb les forces responsables de seguretat en aquests temes, de tipus estatal, per a adoptar solucions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa