Diari La Veu del País Valencià
Mor per legionel·losi un veí de Torrent amb segona residència a Calicanto

Un veí de Torrent de 44 anys ha mort com a conseqüència d’una pneumònia per legionel·la, segons ha informat la Conselleria de Sanitat. Tot i que aquest home tenia una segona residència a Calicanto (Xiva), Sanitat no associa aquest cas al brot detectat a la urbanització, d’acord amb les dades arreplegades fins al moment i la informació de la qual disposen els epidemiòlegs de la Direcció General de Salut Pública.

La víctima va ser diagnosticada l’1 de juliol i, després d’agreujar-se, va morir aquest dilluns 21 d’agost. “L’afectat tenia una segona residència a Calicanto, on acudia ocasionalment, segons han traslladat fonts familiars als tècnics de Salut Pública, però no es té constància que acudira durant el període d’incubació”, han indicat des de la Conselleria. Per això, amb la informació disponible, epidemiològicament no es pot associar al brot de legionel·la de Calicanto, segons els tècnics de Salut Pública.

L’home treballava amb un camió frigorífic. Aquestes instal·lacions, segons s’indica al comunicat, són considerades de risc en la transmissió de legionel·la i hi ha precedents sobre el seu paper com a focus de contagi. A més a més, es desconeix el recorregut realitzat amb el vehicle durant el període d’incubació del pacient.

Sanitat detalla que el nombre de persones afectades de pneumònia per legionel·la pel brot de Calicanto no ha variat i que en són set, tal com es va informar la setmana passada.

Comparteix

Icona de pantalla completa