Diari La Veu del País Valencià
Els tallers del TRAM al Campello s’autoabasteixen gràcies a les plaques solars instal·lades a la coberta

L’energia produïda anualment per les plaques fotovoltaiques instal·lades en la coberta dels tallers del Campello del TRAM d’Alacant ha permés l’autoabastiment del consum d’electricitat necessari per a realitzar les tasques pròpies d’aquesta instal·lació, a més de deixar un important superàvit de quilowatts hora (kwh) que es poden utilitzar en altres dependències, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

En concret, els 991.799 kwh obtinguts mitjançant la instal·lació de plaques solars han sigut suficients per a cobrir les necessitats del taller del Campello, que el 2016 va necessitar 715.767 kwh per a dur a terme la seua activitat, de manera que hi ha hagut un excés de producció xifrat en 276.032 kwh que s’ha emprat en el consum elèctric de les oficines de la Marina. Per tant, segons s’indica en el mateix comunicat, solament ha sigut necessària la contractació de 38.752 kwh (un 12,3% del total) per a proveir les oficines, una vegada cobertes les necessitats del taller. Així, l’estalvi energètic al taller ha sigut del cent per cent i a les oficines del 87,7%. La Generalitat també destaca l’estalvi econòmic corresponent.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va acabar d’instal·lar al setembre del 2008 un total de 3.600 panells solars fotovoltaics a les cobertes dels tallers de l’empresa situats al Campello, que es van connectar i van començar a produir energia l’octubre de fa dos anys. Aquesta instal·lació es va realitzar sobre una superfície de 6.100 metres quadrats, que, sumats als panells de les instal·lacions de FGV a València, suposen la major instal·lació de plaques fotovoltaiques situades en cobertes industrials al País Valencià i una de les majors de l’Estat de caràcter públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa