Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil deté una persona i n’investiga una altra per enverinar 16 milions d’abelles a Montesa

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut una persona i n’estan investigant una altra per, presumptament, enverinar 16 milions d’abelles a Montesa, segons han informat en un comunicat.

El detingut i l’investigat estan acusats de sis delictes de danys i d’un contra els recursos naturals i el medi ambient. L’operació s’emmarca dins del pla contra les sostraccions en explotacions agrícoles, avícoles i ramaderes.

Aquestes dues persones, segons les mateixes fonts, feia anys que enverinaven de manera sistemàtica, amb un insecticida específic per al control de plagues, els assentaments de ruscs propers a la seua explotació agrícola de cítrics per a evitar que les abelles realitzaren una pol·linització creuada.

Fruit de les gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes per part dels agents encarregats del cas, es va poder comprovar que es tractava de dues persones de la localitat de Montesa que es dedicaven a l’enverinament de panells d’abelles. La fase de les detencions es va desenvolupar el passat 27 de juliol.

Segons les mateixes fonts, el detingut i l’investigat mantenien fortes discussions amb els apicultors que pretenien col·locar els seus ruscs en els assentaments propers a les seues explotacions durant l’època de la flor del taronger en els mesos d’abril i maig. Així, suposadament, utilitzaven els insecticides com a venjança contra els apicultors i arribaren a enverinar més de 16.000.000 abelles. Les diligències instruïdes han sigut lliurades al Deganat dels Jutjats del Partit Judicial de Xàtiva.

Comparteix

Icona de pantalla completa