Diari La Veu del País Valencià
València estudia posar pilons o testos per evitar atemptats com el de Barcelona

L’Ajuntament de València, a través de la mesa de seguretat que ha convocat aquest divendres la Generalitat, estudia posar “pilons o testos” en les zones per a vianants de la ciutat com a mesura preventiva per evitar atemptats amb un modus operandi similar al que va tindre lloc aquest dijous a la Rambla de Barcelona, on tretze persones van ser assassinades per un individu que va conduir pel bell mig del passeig al cor de la ciutat.

Així ho ha indicat aquest divendres l’alcalde de València, Joan Ribó, després de realitzar tres minuts de silenci en record de les víctimes de l’atemptat del passat dijous a Barcelona i a Cambrils. El primer edil ha recordat que ahir mateix ja es va posar en contacte amb la seua homòloga a la ciutat comtal, Ada Colau, per fer-li arribar el seu suport, posar a la seua disposició l’ajuda que puguen necessitar, així com transmetre-li el condol.

Ribó ha retret que aquest tipus “d’atacs” el que pretenen és causar el “màxim nombre de víctimes amb el mínim esforç”. Es tracta d’un “atac sense precedents que podem patir tots”, perquè els fets “ens deixen amb una sensació de vulnerabilitat a tota la societat espanyola”, ha afegit. En aquest sentit, l’alcalde ha volgut tranquil·litzar la població perquè aquest divendres a primera hora hi ha hagut una mesa de seguretat des d’on, “tant l’ajuntament com la Generalitat, estem posant tots els mitjans disponibles perquè la gent es puga sentir al màxim segura possible”.

Tanmateix, des del consistori s’ha demanat cautela amb les mesures de seguretat que es duran endavant. Tot i això, l’ajuntament estudia com “una de les mesures” preventives col·locar “pilons o testos grans” a les zones per a vianants, tal com ha fet el consistori de Madrid a la plaça del Sol i al carrer de Preciados, on des d’aquest divendres s’han tornat a col·locar bol·lards i testos grans per a evitar l’entrada de vehicles a les zones per on es transita caminant.

Aquests tipus de solucions també “s’estan contemplant” des de l’Ajuntament de València, perquè “són mesures que poden ser útils, sobretot en algunes zones per a vianants, per a evitar que puga entrar un camió com va entrar a Niza, encara que és més difícil evitar que puga entrar una furgoneta”, això no obstant, Ribó ha insistit que tot i que aquests materials poden ser una possible mesura dissuasiva, l’alcalde de València ha demanat discreció sobre la decisió final perquè això “correspon als equips de seguretat”. “Ells són els que han de dir què cal fer”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa