Diari La Veu del País Valencià
Els Mossos confirmen la mort a Cambrils de 3 dels 4 presumptes terroristes que estaven en cerca i captura

Els Mossos d’Esquadra han fet oficial aquest divendres a la nit la llista dels abatuts la nit de dijous a Cambrils. Entre ells està el jove de 17 anys Moussa Oukabir, el principal sospitós de l’atemptat a Barcelona. Els altres són Omar Hychami, de 21 anys; El Houssaine Abouyaaqoub, de 19 anys; Said Aallaa, de 19 anys; i Mohamed Hychami, de 24. Encara està en parador desconegut un altre dels presumptes participants de l’atemptat, Younes Aboyaaqoub, qui podria haver fugit.

Segons això, la cèl·lula estava formada per una dotzena de membres: 5 abatuts a Cambrils, 4 detinguts, 2 morts a l’explosió d’Alcanar i el fugit Younes Aboyaaqoub.

Explosió a Alcanar

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que els terroristes que ahir van atemptar a Barcelona i Cambrils preparaven des de fa mesos un atemptat que es va frustrar arran de l’exposió d’una vintena de botelles de butà que estaven manipulant en una casa d’Alcanar (el Montsià).

El major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, ha explicat en una roda de premsa que l’explosió d’Alcanar “va fer que ja no disposaren del material necessari per a preparar atemptats de major abast a Barcelona”. Segons aquesta línia d’investigació, el terroristes “probablement estaven buscant un altre tipus d’atemptat” i van haver d’actuar “a la desesperada” quan els va explotar el gas..

A més a més, les forces de seguretat han distribuït les imatges dels rostres dels quatre sospitosos que estaven en cerca, tres d’ells donats per morts –Moussa Oukabir Said Aallaa, Mohamed Hychami– i Younes Abouyaaqoub..

Rostres dels quatre fugitius, segons imatges distribuïdes pels cossos de seguretat.
Imatge de tres del presumptes gihadistes abatuts a Cambrils i de Younes Abouyaaqoub (segon per baix), encara en parador desconegut. Fotografies distribuïdes p

Més detinguts

Moussa Oukabir Soprano, menor d’edat i possible autor material de l’atemptat, és germà de Driss Oukabir, l’home que es va entregar en una comissaria de Ripoll (Ripollés) i va denunciar el robatori de la seua documentació després que la policia catalana publicara la seua fotografia com a possible responsable de l’atropellament de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest divendres al migdia a Ripoll una quarta persona presumptament implicada amb els atemptats de Barcelona i Cambrils. Aquest divendres a la nit es van detindre dues persones, una a Alcanar i una altra a Ripoll, mentre que aquest divendres de matí s’ha efectuat una altra detenció a Ripoll.

Una dona morta i cinc presumptes terroristes abatuts a Cambrils

Una dona ferida en l’atemptat de Cambrils ha mort aquest divendres de matí a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, segons ha informat Protecció Civil, amb la qual cosa el nombre de víctimes s’eleva a 14.

Comparteix

Icona de pantalla completa