Diari La Veu del País Valencià
Estat Islàmic s’atribueix l’atemptat de Barcelona que ha produït 13 morts

L’autoanomenat Estat Islàmic (conegut també com a ISIS per les seues sigles en anglés) s’ha atribuït l’atemptat d’aquesta vesprada a les Rambles de Barcelona que ha produït fins ara 13 morts i prop d’un centenar de ferits. El grup terrorista insurgent ha reivindicat la matança mitjançat un comunicat de la seua agència de notícies Amaq, que fa de portaveu de l’organització que controla diversos territoris a Síria i l’Irak.

Segons aquest comunicat, recollit pel portal de seguiment d’informació terrorista SITE, Estat Islàmic identifica els autors de l’atac com a “soldats del califat”, un terme amb el qual es refereix als membres de l’organització.

El grup ha justificat l’atemptat com una resposta a les crides prèvies per a atacar “països de la coalició”, un argument similar al que ha esgrimit en altres atemptats recents en sòl europeu.

Atropellament massiu

Una furgoneta blanca ha realitzat un atropellament “massiu” cap a les cinc d’aquesta vesprada, segons han informat els Mossos d’Esquadra a través del seu compte oficial de twitter. L’atemptat terrorista ha causat 13 víctimes mortals i al voltant de 100 ferits, segons ha confirmat el conseller d’Interior, Joaquim Forn.

El vehicle, que ha circulat pel mig del passeig de la Rambla fent ziga-zagues, ha atropellat desenes de vianants fins que s’ha estavellat contra el segon quiosc que hi ha a la zona i ha quedat abandonat a l’altura del Pla de la Boqueria. Segons diverses informacions, es tracta d’un vehicle llogat i els responsables de l’atac tenien un segon vehicle per a fugir del lloc dels fets.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat la detenció de dos sospitosos d’estar relacionats amb l’atemptat. Una segona furgoneta trobada a Vic (Osona), llogada pels presumptes terroristes, podria haver servit per a la fugida d’algun dels autors.

El Consell condemna l’atemptat

El govern de Ximo Puig s’ha afanyat a condemnar els fets de Barcelona amb un comunicat on ofereix “col·laboració” a les autoritats de Catalunya.

“La Generalitat ha mostrat la seua ferma condemna a l’atemptat que ha tingut lloc aquest dijous a Barcelona i ha traslladat la seua solidaritat a les víctimes i als seus familiars i un missatge de suport a tot el poble català en aquests moments de dolor. El Consell, que ha transmés les seues condolences i oferit la seua col·laboració a la Generalitat catalana, expressa la seua consternació per aquest acte terrorista i reafirma que hui, més que mai, cal combatre l’horror amb la paraula”, diu el text oficial.

Comparteix

Icona de pantalla completa