Diari La Veu del País Valencià
Xiva no localitza el focus del brot de legionel·la

La urbanització de Calicanto, a Xiva, torna a tindre aigua després d’haver conclòs les tasques de neteja d’un dipòsit, encara que segueix sense detectar-se el focus de legionel·la que ja ha provocat sis casos identificats, dos d’ells ingressats a l’Hospital de Manises.

Així ho ha explicat l’alcalde de Xiva, Emilio Morales, que ha assenyalat que els treballs s’han realitzat com estava previst i que les llars tornen a tindre aigua, tot i que aquesta segueix sense ser apta per al consum.

Morales també ha assenyalat que encara no s’ha localitzat el focus del brot i ha explicat que s’ha aplicat el protocol disposat per Salut Pública per a aquest tipus de casos, per la qual cosa “ja està tot fet” i no es preveuen noves actuacions si no es detecten nous afectats.

Víctima mortal

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat hui la mort d’un pacient de 64 anys afectat pel brot de legionel·la detectat a Calicanto, fet que es va produir amb anterioritat a la notificació del brot. Segons la conselleria, des del primer moment en què s’ha sospitat de l’existència de casos de legionel·losi, s’han “adoptat les mesures protocol·litzades” que recull el procediment d’actuació davant aquest tipus de situacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa