Diari La Veu del País Valencià
Els conductors de Castelló, els millors al volant

Els conductors valencians que presenten menys comunicats d’accidents són els de la demarcació de Castelló. Així ho indica el I Estudi Nacional del Bon Conductor d’Acierto.com, elaborat sobre una mostra de més d’un milió de conductors, que revela que els automobilistes de la demarcació de València són els pitjors al volant, mentre que els d’Alacant queden a mig camí.

Si comparem el volum total de comunicats d’accident, observem que els conductors de la demarcació de Castelló en van presentar un 12% menys que els de la demarcació de València. Amb els automobilistes de la demarcació d’Alacant les xifres són similars: van presentar un 6% menys de comunicats que els de Castelló. La diferència és més visible encara en el volum de comunicats d’accident amb tercers implicats, que a la demarcació de Castelló és 19% inferior que a la de València i un 7% menor que a la demarcació d’Alacant.

En comparació amb la resta de províncies de l’Estat, Castelló ocupa el lloc número 14 dels millors conductors, Alacant la 15a posició i València la 32a –de les 52 províncies existents–. A més, segons l’estudi, la majoria dels conductors que van donar aquest volum de comunicats d’accidents tenien contractat una assegurança a tot risc –amb o sense franquícia–, una modalitat de pòlissa que ofereix unes cobertures majors, que contempla danys propis com ara rascades en aparcar, davant els quals l’assegurat no ha d’assumir cap tipus de cost (o el cost es redueix, en funció de si té o no franquícia).

Els més joves pateixen accidents més greus

“Els conductors amb assegurança a tot risc estan més tranquils davant qualsevol colp imprevist perquè solament han d’assumir un import fix de les reparacions –si és amb franquícia– o cap –si no té franquícia–. És recomanable mantindre contractada aquesta modalitat durant almenys els tres o quatre primers anys si el vehicle és nou i després analitzar també les pòlisses a tercers amb cobertures ampliades contra robatori, incendi i danys a llunes”, explica Carlos Brüggemann, cofundador d’Acierto.com.

Quant al perfil de conductors amb menys sinistralitat, l’estudi assenyala que els joves d’entre 18 i 23 anys van presentar un 50% menys de comunicats d’accident que els majors de 65. Un fet cridaner, segons destaquen des del portal, atés que són els que més paguen per les seues pòlisses. L’explicació és que les asseguradores han comprovat estadísticament que aquest col·lectiu té més risc al volant perquè els seus comunicats d’accident revesteixen major gravetat.

Comparteix

Icona de pantalla completa