Diari La Veu del País Valencià
Els cobertors a les balconades omplin de tradició i modernitat la mostra Art al Vent

Art al Vent ompli ja els balcons del carrer de la Bassa de Gata de Gorgos amb les obres que componen l’exposició d’art tèxtil a l’aire lliure més important de l’Estat espanyol que es podrà visitar fins al 3 de setembre.

La tradició popular de col·locar cobertors en les balconades (generalment teles de punt de ganxo) al pas d’una processó ha estat fins fa poques dècades molt arrelada a la Marina Alta. Excepcionalment, aquesta antiga tradició s’ha mantingut molt viva al municipi de Gata de Gorgos.

Així doncs, en un acte festiu, es va inaugurar aquesta mostra amb la presència de la regidora de Cultura, Àngels Soler; el director de la mostra, Josep Ginestar; Lala de Dios, membre del jurat; de la diputada al Congrés, Rosana Pastor (Podem); de membres de la Corporació Municipal; regidores d’Ondara i Pedreguer; Jesús Pobre, el gerent de la Macma; i artistes expositors. A més a més, ha comptat amb la participació de la Colla El Montgó i del grup de danses La Llata.

La tradició popular de col·locar cobertors en les balconades (generalment teles de punt de ganxo) al pas d’una processó ha estat fins fa poques dècades molt arrelada a la Marina Alta.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, ha mostrat la gran satisfacció amb què Gata acull, un any més, aquesta gran manifestació cultural “que suposa una de les exposicions més internacionals del territori valencià”. També ha volgut agrair la tasca que desenvolupa Josep Ginestar, el jurat i tots els que col·laboren perquè cada any Art al Vent siga possible. A més, també ha destacat la participació d’artistes de 16 països diferents procedents dels cinc continents.

Autoritats i membres del jurat destaquen que Art al Vent s’ha convertit amb una data ineludible dins del món de l’art tèxtil.

El director de la mostra, Josep Ginestar, ha explicat que la mostra recull una gran varietat d’obres amb tècniques diferents i amb temàtiques molt diverses, “algunes d’elles de caràcter reivindicatiu”. A més, ha agraït la tasca i professionalitat del jurat format per Lala de Dios, presidenta de la xarxa Europea Tèxtil; Paulina Ortiz, artista i dissenyadora tèxtil; i Katriina Flensburg, artista tèxtil.

Per la seua part, Lala de Dios, membre del jurat, ha volgut manifestar la seua gratitud per formar part d’un projecte com és Art al Vent, que “s’ha convertit en una data ineludible dins del món de l’art tèxtil”. També ha destacat que encara que es tracta d’una convocatòria dirigida a artistes contemporanis, és “una reinterpretació d’una tradició, així que barreja patrimoni cultural amb modernitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa