Diari La Veu del País Valencià
Les alfàbegues de Bétera superen els 2,5 metres i es queden a 2,5 centímetres del rècord

Bétera ja viu oficialment les festes majors del poble en què les alfàbegues gegants són les protagonistes. Ahir, els majorals ja recorregueren els carrers del poble fins a l’església de la Puríssima.

Enguany, l’alfàbega més pesada arriba als 1.600 quilos i totes superen els 2,5 metres d’altura. De fet, el rècord està fixat, des de 2012, per una alfàbega que mesurà 2,86 metres. Per a enfilar les plantes i mantindre l’estructura s’han gastat 10.000 metres de fil, és a dir, una distància suficient per a unir Bétera amb Godella.

Segons el mestre alfabeguer, Ramon Asensi, no s’ha aconseguit batre el rècord d’altura perquè durant els dies d’abans de les festes la pluja i la baixada de les temperatures va propiciar que les plantes no creixeren com estava previst. I és que aquesta planta necessita calor, sobretot en els últims dies de cultiu.

A l’esquerra, Ramon Asensi (mestre alfabeguer) amb el seu company, José Vicente Martínez, davant d’una de les alfàbegues d’enguany.

De totes maneres, la ‘Rodà’ va ser de nou un acte espectacular. Les obreres (Marieta Guerrero Ricart, Olga Coscollar, Amparo Lull i Olga Coscollar) i els majorals, acompanyats per aquestes gegantesques plantes, lluïren amb tot el seu esplendor i es llançaren 17.000 quilos de confeti. A la matinada va tindre lloc la tradicional ‘coetà’.

La ‘Rodà’, com cada 15 d’agost, omplí els carrers d’alfàbegues i confeti.

Comparteix

Icona de pantalla completa