Les 'evidències del desastre' de la pèrdua del sistema financer del País Valencià

El diputat de Compromís Fran Ferri assegura que "les dades dels crèdits de Bankia ho demostren
10 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu /València
 
El diputat del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat hui que "les dades conegudes sobre el finançament concedit per Bankia durant l’any passat, evidencien com de perjudicial està sent per a l’economia valenciana la pèrdua del nostre sistema financer".
 
En concret, dels 14.903 milions d’euros que Bankia va prestar durant 2013, 7.186 foren concedits a clients de Madrid mentre que als clients del País Valencià només els atorgaren crèdits per un valor de 2.085 milions d’euros.
 
Per a Ferri "que Madrid aconseguisca vora un 50% del crèdit enfront el 14% valencià, és una constatació de com el centralisme financer acaba suposant l’exclusió de les empreses valencianes, que tenen menys accés al crèdit en comparació amb altres territoris".
 
Compromís ha presentat hui en Les Corts una interpel·lació perquè el Consell explique en seu parlamentària si està realitzant algun tipus de política sobre el sistema financer valencià.
 
Convertir l'IVF en la banca pública valenciana

Segons Ferri "el que està clar és que després de la pèrdua de les caixes valencianes, el nostre teixit productiu continua necessitant un finançament que no troba. Des de Compromís proposem solucionar aquest problema i convertir l’Institut Valencià de Finances (IVF) en la banca pública valenciana així com crear un Fòrum de Coordinació Financera on l’IVF, la Societat de Garantia Recíproca (SGR) i les entitats valencianes, puguen sindicar crèdits i vehicular els fons estatals cap a l'economia productiva".
 
Compromís proposa també el disseny d’un programa de microcrèdits públics per a incentivar la posada en marxa de noves iniciatives empresarials. Aquests microcrèdits comptarien amb unes condicions favorables tant en tipus d’interès com amb una clàusula de "segona oportunitat" en forma de període de carència prorrogable fins que la iniciativa estiga en disposició de retornar-lo i aniria acompanyat de mesures de formació i ajuda en la gestió empresarial.

next