Diari La Veu del País Valencià
Les ‘kellys’ de Benidorm organitzen una cadena humana contra la precarietat laboral

Malgrat que, atenint-nos a l’ocupació, aquestes dates són les més bones per al sector turístic, la situació laboral de les ‘kellys’ –del castellà “las que limpian”– no millora. Així ho va denunciar ja l’any passat el col·lectiu de treballadores de Benidorm-la Marina Baixa, quan començaven a plantejar-se la idea de convocar una concentració per a “visualitzar” les seues “reivindicacions laborals”. Ara, dotze mesos després d’aquella primera acció, tornen al carrer. “Seguim exigint drets laborals i un conveni que ens represente a totes, la fi de l’externalització com a forma de contractació en la part estructural de l’empresa i els mateixos drets laborals per a totes”, destaquen a la convocatòria.

Enguany conviden tothom a participar en la cadena humana que es formarà aquesta vesprada a la plaça Triangular de Benidorm, però apel·len especialment a “les cambreres de pis, cuiners, cambrers de menjador, recepcionistes, cambrers de restaurants o bars i dependents i dependentes de comerços”. El missatge de les ‘kellys’ és clar: “La precarietat està present en molts sectors de la societat i en molts llocs de treball”.

A banda del col·lectiu de Benidorm, ‘Las Kellys’ és una associació present a tot l’Estat des d’octubre del 2016, amb grups territorials també a Barcelona, Cadis, Fuerteventura, La Rioja, Lanzarote, Madrid i Mallorca. Però les treballadores de Benidorm centren la lluita a la Marina Baixa: “L’hostaleria segueix sent el motor principal de tota la comarca i els seus beneficis no poden basar-se en la nostra salut o en la precarietat. Seguim en la majoria dels hotels fent una mitjana de 25 habitacions cada dia, amb habitacions plenes de llits. Enguany es tornaran a batre rècords de turistes, de pernoctacions als hotels”, afirmen.

La seua conclusió, i el motiu de convocar la cadena humana, és que “al final de la campanya estival es farà balanç d’una gran temporada, mentre que les treballadores” seguiran “sumant les llistes de la sobrecàrrega i els dies sense lliurar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa