Diari La Veu del País Valencià
Els hostalers de Benicàssim demanen que el Rototom se celebre a partir del 20 d’agost

Els empresaris turístics de Benicàssim volen que el Rototom Sunsplash retarde la data d’inici i que se celebre més enllà del 20 d’agost per a no perjudicar el turisme familiar tradicional durant el pont del 15 d’agost.

Respecte a la celebració del Rototom en les dates actuals, el secretari de l’agrupació hostalera, José Antonio Casañ, ha indicat que estan “en contra” que se celebre el 15 d’agost i ha al·legat que “hi ha sobresaturació, massa gent i massa soroll”.

Els hostalers lamenten la pèrdua del turisme familiar durant la celebració del festival ja que, segons ha assegurat Casañ en declaracions a Europa Press, “hi ha molta gent” que no acudeix a la localitat de la Plana Alta el 15 d’agost”.

“La que fins ara era la millor setmana d’agost per als hostalers ja no ho és”, ha dit Casañ, qui ha atribuït aquest fet a la celebració simultània del festival de música reggae .

El representant empresarial ha agraït que es trie Benicàssim per a celebrar festivals i ha considerat que “tot té cabuda en el moment adequat”, però, segons ha apuntat, el pacte era que el 15 d’agost “no es podia fer”. Per aquest motiu, els empresaris han sol·licitat que “se celebre a partir del 20 o 22 d’agost, com es va fer el primer any”.

Intervenció de l’ajuntament

La sol·licitud del canvi de la data per a la celebració del festival no és una reclamació actual, sinó que fa anys que es demana. Casañ ha precisat que ja l’any passat es van reunir amb el director del festival i van proposar alternatives, “però no es van tindre en compte”.

“Ha d’intervindre l’ajuntament, que és qui ha de regularitzar això, ja que se celebra en terreny municipal i rep subvencions”, argumenten els hostalers.

Comparteix

Icona de pantalla completa