Diari La Veu del País Valencià
Els treballadors de seguretat es concentraran davant de la Delegació del Govern

RedactaVeu / València

L’Agrupació de Seguretat Privada de CCOO València i UGT Seguretat han convocat una concentració de treballadors per al dimarts 11 de febrer, a les 11:00, davant de la Delegació del Govern de València (carrer Colón, 60). El motiu d’aquesta concentració és la desregularització del sector de seguretat i la pèrdua de drets laborals i econòmics dels treballadors.

Segons els sindicats organitzadors de la protesta, les empreses del sector de Seguretat com ara Prosegur, Securitas i Segur Ibèrica, entre d’altres, “s’estan despenjant del Conveni estatal d’aplicació, posant com a excusa la crisi mentre que -afegeixen- algunes d’elles estan tenint beneficis de centenars de milions d’euros”.

“La patronal pretén acomiadar centenars de treballadors, modificar les condicions de treball (realitzar més hores de jornada), abaratir el salari o traslladar el cost de la cotització del transport al treballador. En definitiva, aplicar la reforma laboral per a augmentar encara més els seus quantiosos beneficis, a càrrec de la pèrdua dels drets socials i econòmics dels treballadors, denuncia CCOO-PV.

CCOO i UGT afirmen que davant aquesta situació els treballadors han dit “prou”, ja que en 2013 ja van acceptar i van patir una reducció de salari a canvi del compromís de mantenir l’ocupació, que no s’ha complit.

Responsable: l’Administració

Els citats sindicats consideren que les administracions públiques són corresponsables, ja que permeten aquestes actuacions de les empreses i que es beneficien amb diners públics, mentre baixa la qualitat del servei i s’elimina l’ocupació. Segons les mateixes fonts, les empreses volen crear un treball de baix cost per a així, a l’empara de la pròxima Llei de Seguretat Privada, obtenir major benefici.

Comparteix

Icona de pantalla completa