Diari La Veu del País Valencià
Marzà explicarà a les Corts abans de l’inici de curs les mesures davant la suspensió del Decret de Plurilingüisme

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, compareixerà a les Corts abans de l’inici de curs per a parlar sobre la suspensió cautelar del Decret de Plurilingüisme, dictada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià i que obliga a tornar a la normativa anterior del Consell del PP. Així ho han “garantit” els grups del PSPV-PSOE i Compromís després que el PP haja sol·licitat, en la Mesa de les Corts, la posada en marxa de la Diputació Permanent del Parlament perquè comparega ara, a l’agost, el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a “donar la cara i explicar què passarà” després de la suspensió. El grup de Ciutadans (Cs) ha demanat la compareixença del mateix conseller perquè explique “el famós pla B que té”.

Tant PSPV com Compromís han rebutjat ambdues compareixences en entendre que “és probable que el TSJ es pronuncie abans” de setembre i que “el pla B és el recurs de reposició” que ha presentat la Conselleria. La diputada socialista, Rosa Peris, ha recordat que es tracta d’una mesura cautelar i que el tribunal valencià “no ha entrat en el fons de la qüestió”. La parlamentària també ha advertit que el recurs d’Educació es podria resoldre “en els pròxims dies”. “No podem donar per sabuda quina serà la posició del tribunal com sembla que estan fent el PP i Cs. Aquesta resolució no s’ha produït i la sentència no existeix”, ha manifestat. Així mateix, Peris ha lamentat “l’alarma social exagerada” creada per PP i Cs i ha recordat que el president Puig ja va explicar ahir que Educació està treballant per a adoptar alguns canvis i que no es notarà res (la suspensió del Decret) en l’inici de curs.

En la mateixa línia, el síndic de Compromís Fran Ferri ha demanat esperar al fet que es resolga el recurs interposat per la Conselleria i ha assenyalat que li “consta” que Marzà ha sol·licitat la seua compareixença per a abans de l’inici del curs. “Tots els diputats i la comunitat educativa tindran la informació abans que comence el curs”, ha garantit Ferri.

Per la seua banda, la diputada de Podem Fabiola Meco ha advertit que la seua formació estarà “vigilant” per a saber “quines solucions pensa donar Marzà perquè el curs no es veja afectat”. En qualsevol cas, ha coincidit amb PSPV-PSOE i Compromís que “Marzà té la voluntat de comparéixer a principis de setembre amb les mesures que pensa arbitrar”.

Valentia de Puig

Per part de l’oposició, el president del grup del PP, Jorge Bellver, creu que el rebuig a les compareixences de Puig i Marzà mostra “quines són les prioritats del Consell: fugir de les Corts i no donar explicacions dels plans que anuncien, però ni els valencians ni la comunitat educativa ho saben”. En definitiva, “esgotar les vacances i no vindre a treballar a les Corts”.

En el cas del decret plurilingüe, ha insistit que “el president hauria de donar la cara i explicar què passarà”, ja que és “una decisió prou important”. Bellver sí que ha reconegut el tarannà de Puig. “Sembla que és l’únic que ha tingut la grandesa i la valentia de reconéixer que estan actuant malament”. Això no obstant, Bellver ha lamentat que “Marzà ha mostrat una absoluta irresponsabilitat respecte a aquest tema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa