Diari La Veu del País Valencià
Riba-roja de Túria estudia dur el PP al jutjat per la gestió dels materials abandonats en un magatzem

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria no descarta dur el Partit Popular als tribunals per la gestió dels materials dipositats en un magatzem públic de la localitat. Així ho confirma el socialista Robert Raga, que governa la població del Camp de Túria des del passat 2015 en coalició amb Compromís i Esquerra Unida. Aquest divendres el consistori donava a conéixer que a la mateixa nau, on fa un mes es va localitzar material escolar nou, embalat i encaixat abandonat des del 1999, hi havia també 440 exemplars d’un llibre turístic en bones condicions d’ús. Entre la primera i la darrera troballa, els treballadors municipals van localitzar aparells de gimnàstica saludable i elements de senyalística per a marcar les deu rutes ecoturístiques que vénen recollides en els llibres trobats aquest divendres.

Només l’edició dels 2.000 llibres turístics –dels quals en queden més de 400 exemplars– ascendeix a 15.246 euros, “sense comptar la magnífica feina que feren tres funcionaris de l’ajuntament”, explica Robert Raga en declaracions a Diari La Veu. Allò més paradoxal és que en la guia, els tècnics recomanen seguir la senyalística de les 10 rutes ecoturístiques de què disposa Riba-roja de Túria, és a dir, “seguir els mateixos senyals que vam trobar a la nau i que mai no s’arribaren a posar” es lamenta l’alcalde. “No van fer res”, afegeix criticant la gestió del PP que va ostentar el govern de la població des del 1995 fins al 2015, amb Francisco Tarazona exercint d’alcalde. “Sense senyals sobre la ruta no hi ha homologació de la Conselleria. Les ecorutes no estan”, apunta.

Als més de 15.000 euros que costaren les guies turístiques cal sumar els 20.000 euros del material escolar localitzat a principis de juliol en el mateix lloc. Les factures dels onze aparells de gimnàstica saludable i dels vint senyals de les ecorutes encara no ha aparegut. L’Ajuntament espera trobar en setembre la documentació per a poder conéixer la despesa d’aquests materials que mai no arribaren a ser utilitzats.

Per altra banda, Raga descarta trobar res més en aquest magatzem, ja que els operaris municipals han acabat de buidar l’espai que tindrà un nou ús. “Estem reutilitzant els espai degradats pel PP” afirma l’alcalde. L’edifici públic, raona, albergarà, quan acaben les obres d’adequació, l’Espai de la Dona i lloc de trobada per a les Associacions de Veïns i els Clubs Esportius, segons explica l’alcalde.

Després de les coses descobertes de la gestió municipal del govern anterior, “mirarem les altres dependències municipals”, afegeix. De moment, el consistori ha obert un expedient informatiu amb què pretén poder quantificar i fer un inventari més detallat dels objectes localitzats i de la factura econòmica total que s’ha destinat, ja que fins ara només es té constància dels 35.246 euros de dos de les tres troballes. Per tant, una vegada l’equip de govern dispose de totes les dades, “no descartem dur el PP als tribunals”.

“Volien que no ho férem públic”

En l’anterior ple de l’Ajuntament es va tractar aquesta gestió dels recursos públics municipals. El debat no va anar per on l’equip de govern esperava, “en comptes de demanar disculpes, van retreure a Miquel Castillo, el regidor de Cultura i Educació i a mi, que volguérem muntar un xou mediàtic amb aquest tema”, recorda. El PP, en un primer moment del debat “va tirar la culpa al missatger, a la premsa, però després ens va culpar a nosaltres. Era com si volgueren que ho haguérem amagat i no férem públic el que havíem trobat al magatzem”, conclou l’alcalde de Riba-roja de Túria.

Comparteix

Icona de pantalla completa