Diari La Veu del País Valencià
Els festers i la música envaeixen Guadassuar per a les celebracions de Sant Roc i l’Assumpció

Tal vegada Guadassuar (la Ribera Alta) siga una de les localitats més festeres del País Valencià. I és que “quasi tots els dies del mes d’agost hi ha activitat festiva menys en dos”, explica al Diari La Veu, Ferran Barberà, regidor de Festes. Ara, al voltant dels pròxims dies, els festers de Guadassuar han programat un ampli ventall d’actes i esdeveniments amb la col·laboració del poble i l’Ajuntament.

Així, el dimarts 15 d’agost se celebra la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció i, al voltant d’aquesta, se celebren les festes en el seu honor des de les primeries del mes d’agost fins al mateix dimarts, que dóna pas posteriorment a la festivitat de Sant Roc el dimecres 16 d’agost i a la setmana de danses del 21 al 26 d’agost.

El diumenge 13 d’agost, amb la cavalcada i l’ofrena d’alfàbegues, es farà una eixida a les 19.30 hores des de l’Auditori fins a l’Església, on es farà l’ofrena de les alfàbegues a la Mare de Déu de l’Assumpció. Tot això amb la col·laboració del Grup de Danses ‘Bolero de Guadassuar’ i l’Associació de Dolçaina i Tabal ADIT.

El dimarts 15 d’agost se celebrarà el dia de la festivitat des de primera hora del matí. Després del volteig general de campanes a la matinada es realitzarà un llançament de salves, una per cada membre de les festeres de 2017. A continuació s’iniciarà la cercavila a càrrec de la Banda Unió Musical Santa Cecília de Guadassuar i, en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció, es farà una missa i una processó que recorrerà l’itinerari de costum.

A més a més, els festers organitzen, un any més, el ja tradicional dia de les paelles, que se celebrarà una vegada més el dissabte 19 d’agost a la Gran Via. El dimecres 16 d’agost, festivitat de Sant Roc, es rebrà el dia amb una despertà i un volteig de campanes a l’alba. Després es farà la tradicional disparà de ‘boletes’ al Ravalet. Ja a la vesprada hi haurà missa i, a continuació, la processó en honor a Sant Roc. Per a finalitzar la jornada de festivitat, a les 23.30 hores es realitzarà el tradicional concert de Sant Roc a la plaça Major a càrrec de la Banda de la Societat Unió Musical de Santa Cecília de Guadassuar, dirigida pel mestre Juan Carlos Civera Domínguez.

El regidor de Festes, Ferran Barberà, explica que els veïns viuen “amb molta expectació l’arribada d’aquests dies, especialment el dia de Sant Roc quan els festers recorren tot el poble, però tal vegada l’acte més multitudinari és el concert de la Unió Musical Santa Cecília a la plaça que sempre entusiasma els veïns. I clar, després vindran les Danses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa